Horia Georgescu si Theodor Niculescu, trimisi in judecata de DNA

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 13:51
3295 citiri
Horia Georgescu si Theodor Niculescu, trimisi in judecata de DNA

Fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu a fost trimis in judecata in dosarul despagubirilor ANRP, alaturi de deputatul PNL Theodor Niculescu, si de alti 10 inculpati.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Niculescu, aflat in arest preventiv, a fost trimis in judecata pentru 24 de acuzatii de luare de mita in forma continuata, precum si pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, Horia Georgescu, aflat de asemenea in arest preventiv, a fost trimis in judecata pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

DNA subliniaza ca s-a dispus trimiterea in judecata a 8 inculpati care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, precum si a 4 inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati.

Astfel, pe langa Georgescu si Niculescu, au mai fost trimisi in judecata, pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave:

Ingrid Zaarour, fost presedinte ANRR, aflata sub control judiciar;

Mihnea-Remus Iuoras, fost vicepresedinte ANRP, cercetat sub control judiciar;

Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, fost vicepresedinte ANRP, cercetat sub control judiciar;

Remus-Virgil Baciu, fost vicepresedinte ANRP, condamnat definitiv la inchisoare pentru coruptie in alta cauza;

Marko Attila, deputat UDMR si fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relatii interetnice.

De asemenea, a mai fost trimis in judecata, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, si Constantin-Catalin Canangiu, fost reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, aflat in arest preventiv.

Cei 4 experti evaluatori autorizati care au fost trimisi in judecata de DNA sunt:

Gheorghe Visoiu, angajat al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, aflat in arest preventiv, pentru savarsirea a trei infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave;

Alexandru-Florin Hanu, evaluator autorizat, membru al Asociatiei Nationale al Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR), aflat in arest preventiv, pentru luare de mita si complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave;

Dorin-Cornel Drula, evaluator autorizat (ANEVAR), aflat in arest la domiciliu, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Neculai Nistor, evaluator autorizat (ANEVAR), aflat in arest la domiciliu, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu.

Procurorii anticoruptie mai transmit ca, prin actiunile sau inactiunile lor intentionate, cei 12 inculpati au produs un prejudiciu bugetului statului roman in cuantum de 84.588.304 euro (304.837.796 lei). In acest caz, lui Theodor Niculescu i s-a confiscat suma de 6,2 milioane de lei, iar dosarul a fost trimis spre judecare la ICCJ cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate in cursul urmaririi penale.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Horia Georgescu trimis judecata, #Theodor Niculescu trimis judecata, #Horia Georgescu DNA, #Theodor Niculescu DNA, #Horia Georgescu trimis judecata ANRP , #DNA