Horia Georgescu nu scapa de arestul preventiv

Vineri, 27 Martie 2015, ora 23:03
3381 citiri
Horia Georgescu nu scapa de arestul preventiv

Fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu va fi cercetat in continuare in arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu.

Decizia luata vineri seara de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva si a fost luata in urma contestatiei fostului sef ANI la masura arestului preventiv.

Horia Georgescu, seful demisionar de la ANI, arestat preventiv pentru 30 de zile

Horia Georgescu si-a dat demisia de la sefia ANI

Horia Georgescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 18 martie, pentru trei acuzatii de abuz in serviciu, intr-un dosar de coruptie care vizeaza activitatea sa la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), dupa ce fusese retinut pe 16 martie si si-a dat demisia din fruntea ANI intre cele doua momente.

Pe langa arestarea lui Georgescu, instanta a decis si arestarea lui Mihnea-Remus Iuoras, Ingrid Popa-Mocanu si Constantin-Catalin Canangiu, alaturi de expertii evaluatori - Gheorghe Visoiu si Alexandru-Florin Hanu.

In ceea ce ii priveste pe expertii evaluatori Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula, instanta a dispus ca acestia sa fie cercetati in arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Seful ANI, Horia Georgescu, a fost retinut: Declaratii in catuse la iesirea de la DNA (Video)

Dosarul care il vizeaza pe Horia Georgescu si activitatea sa, in perioada 2008-2009, la ANRP. Georgescu este acuzat de 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Horia Georgescu a ocupat functia de secretar general in cadul ANRP intre anii 2008-2012, dupa care a devenit presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. El a facut parte din Comisia de Stabilire a Despagubirilor din cadrul ANRP, comisie din care a facut parte si Alina Bica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Horia Georgescu arest preventiv, #Horia Georgescu abuz serviciu, #Horia Georgescu ANRP , #arestat