Horia Georgescu afla daca va fi arestat: Voi respecta decizia judecatorului

Marti, 17 Martie 2015, ora 20:57
2500 citiri
Horia Georgescu afla daca va fi arestat: Voi respecta decizia judecatorului
Foto: Digi24

Horia Georgescu a declarat, marti seara, la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca cererea procurorilor DNA de arestare preventiva ca va respecta decizia judecatorului.

"Voi respecta decizia judecatorului si voi continua lupta pentru aflarea adevarului. Voi veni la DNA ori de cate ori voi fi chemat", a spus Horia Georgescu.

Presedintele demisionar al ANI a fost adus incatusat, marti, in jurul pranzului, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pe parcursul sedintei de judecata, ordonata de retinere emisa pentru 24 de ore a expirat.

Horia Georgescu afla daca va fi arestat - ordonanta de retinere a expirat

Tot marti, procurorii DNA au anuntat toate masurile luate in dosarul presedintelui demisionar al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

Astfel, se arata intr-un comunicat al DNA, opt persoane au fost retinute, o persoana a fost plasata sub control judiciar, iar doua persoane sunt urmarite penal fara masuri preventive.

Seful ANI, Horia Georgescu, retinut: Prejudiciu de 75 de milioane de euro - acuzatiile oficiale ale DNA

Dosarul lui Horia Georgescu: Deputat PNL, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Horia Georgescu a fost retinut luni, pentru 24 de ore, intr-un dosar de coruptie care vizeaza activitatea sa la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Georgescu a fost audiat, luni, de catre procurorii anticoruptie. Dupa mai bine de sase ore, a fost urcat, in catuse, in masina politiei si dus in arestul central.

"Sunt acuzat de abuz in serviciu, nu cunosc pe nimeni, nu am luat niciun ban, nu cunosc pe nimeni", a declarat seful ANI. "Doar pentru ca am fost membru, sunt acuzat de abuz in serviciu", a spus Horia Georgescu inainte sa fie urcat in masina politiei.

Avocat: Horia Georgescu nu a opus rezistenta. Politia sa spuna de ce a fost incatusat la spate

Dosarul care il vizeaza pe Horia Georgescu si activitatea sa, in perioada 2008-2009, la ANRP. Georgescu este acuzat de 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Marti dimineata, unul dintre avocati a anuntat ca Horia Georgescu si-a depus demisia din functia de presedinte ANI, pentru a nu tari institutia in acest scandal.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Horia Georgescu retinut, #Horia Georgescu abuz serviciu, #Horia Georgescu ANRP , #retinut
Comentarii
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Voi veni la DNA ori de cate ori voi fi chemat", a spus Horia