Dosarul lui Horia Georgescu: Deputat PNL, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Marti, 17 Martie 2015, ora 12:11
2238 citiri
Dosarul lui Horia Georgescu: Deputat PNL, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Procurorii DNA au anuntat toate masurile luate in dosarul presedintelui demisionar al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

Astfel, se arata intr-un comunicat al DNA, opt persoane au fost retinute, o persoana a fost plasata sub control judiciar, iar doua persoane sunt urmarite penal fara masuri preventive.

Avocat: Horia Georgescu nu a opus rezistenta. Politia sa spuna de ce a fost incatusat la spate

Deputatul PNL Theodor-Catalin Nicolescu este si el urmarit penal pentru 3 infractiuni de abuz in serviciu, arata procurorii anticoruptie. Deputatul de Arges a ocupat in trecut functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. El a fost audiat luni, timp de mai multe ore, de procurorii DNA.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe o durata de 24 ore a inculpatilor:

- Mihnea-Remus Iuoras si Ingrid Luciana Popa-Mocanu, vicepresedinte, respectiv membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, privire la savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu.

- Constantin Catalin Canagiu, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, la data faptelor, cu privire la savarsirea a 2 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

- Ghoerghe Visoiu, expert evaluator, la data faptelor, cu privire la savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu, comise in forma complicitatii, cu consecinte deosebit de grave.

- Neculai Nistor, Florin-Alexandru Hanu si Dorin-Cornel Drula, experti evaluatori, la data savarsirii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, comisa in forma complicitatii, cu consecinte deosebit de grave.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile pentru Ingrid Zaarour, fosta sefa din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Fosta sefa din ANRP, sub control judiciar in dosarul sefului ANI Horia Georgescu

In cauza, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii: Theodor-Catalin Niculescu in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, si Remus Virgil-Baciu, cu privire la savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Horia Georgescu a fost retinut luni, dupa mai multe ore de audieri, in dosarul ANRP, fiind acuzat de abuz in serviciu. Infractiunile vizeaza perioada 2008-2009, in care a facut parte din comisia pentru retrocedari din ANRP. Marti dimineata, unul dintre avocati a anuntat ca Horia Georgescu si-a depus demisia din functia de presedinte ANI, pentru a nu tari institutia in acest scandal. Seful demisionar de la ANI afla marti daca va fi arestat preventiv. Sedinta in care judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie decis asupra cerererii DNA de arestare preventiva a lui Horia Georgescu a inceput la ora 11:30.

D.R.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Theodor Niculescu urmarit penal, #masuri DNA dosar Horia Georgescu , #DNA