DNA: Dosarul lui Horia Georgescu, deschis in urma unor denunturi ale lui Dorin si Alin Cocos

Marti, 17 Martie 2015, ora 21:08
5134 citiri
DNA: Dosarul lui Horia Georgescu, deschis in urma unor denunturi ale lui Dorin si Alin Cocos

Dosarul in care Horia Geogescu a fost retinut, luni, pentru abuz in serviciu a fost deschis de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in urma unor denunturi formulate de Dorin si Alin Cocos, legate de presupuse fapte de coruptie care au avut loc la ANRP, potrivit referatului cu propunere de arestare.

Conform sursei citate, in 4 martie, in urma denunturilor formulate de Dorin si Alin Cocos, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de luare de mita, constand in primirea de catre Sergiu Diacomatu, fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a sumei de 400.000 de euro pentru urgentarea solutionarii a patru dosare. In cazul acestuia, procurorii DNA au deschis un nou dosar, pentru luare de mita.

De ce a ramas Horia Georgescu in comisia ANRP: A vrut sa evite tensiunile politice - referat DNA

Dupa sesizarea DNA, la sase zile distanta, Guvernul a transmis Raportul de control al Corpului de control al primului-ministru privind verificarile facute la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in legatura incalcarea legii in cazul unor imobile retrocedate.

"In 4 martie 2015, ca urmare a denunturilor formulate de Cocos Dorin si Cocos Alin (...) s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, constand in primirea de catre Diacomatu Sergiu a sumei de 400.000 euro pentru urgentarea solutionarii dosarelor cu nr. 21567/FFCC/2010, 21997/FFCC/2010, 22139/FFCC/2010 si 22076/FFCC/2010.

Dupa sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie, la data de 10 martie 2015 Guvernul Romaniei a transmis Raportul de control al Corpului de control al Primului-Ministru privind verificarile efectuate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in legatura cu modul de indeplinire a atributiilor in procesul de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 10/2001, prin care se sesizeaza incalcari ale dispozitiilor legale privind modul de indeplinire a atributiilor in procesul de aplicare a dispozitiilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, pentru perioada 2008-2011", arata anchetatorii in referatul cu propunerea de arestare pentru Horia Georgescu si celelalte sapte persoane retinute in dosar.

Horia Georgescu a acceptat pasiv prejudicierea bugetului statului - referat DNA

In urma analizarii celor doua sesizari, precum si a celei facute de ANRP in luna ianuarie privind retrocedarea unor imobile si terenuri, procurorii au deschis un dosar penal.

"Din probele administrate in cauza rezulta ca, prin rapoartele de evaluare intocmite in dosarele nr. 8745/CC/2006, 26600/CC/2006 si 13653/FFCC/2008, evaluatorii desemnati de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor au supraevaluat terenurile evaluate, contribuind in acest fel la prejudicierea bugetului de stat prin prezentarea rapoartelor de evaluare Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor si aprobarea lor de aceasta comisie formata din: Ingrid Zaarous, Mihnea-Remus Iuoras, Attila-Gabor Marko, Ingrid-Luciana Popa-Marcu, Remus-Virgil Baciuc, Constantin-Catalin Canangiu, Theodor-Catalin Nicolescu si Horia Georgescu, care au aprobat rapoartele de evaluare ale expertilor evaluatori: Gheorghe Visoiu - angajat al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Neculai Nistor - angajat in cadrul Rom-Consultin Co SRL, Dorin-Cornel Drula - angajat in cadrul Preciss Consulting SRL si Florin Alexandru Hanu", se mai mentioneaza in referatul DNA.

Horia Georgescu, alaturi de alte sapte persoane, au fost adusi, marti, la instanta suprema, pentru judecarea cererii de arestare preventiva, in dosarul in care sunt acuzati de abuz in serviciu, in cazul unor despagubiri acordate de ANRP pentru imobile supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Horia Georgescu denunt Dorin Cocos, #Horia Georgescu denunt Alin Cocos, #Horia Georgescu retinere , #retinut