Avocat: Horia Georgescu nu a opus rezistenta. Politia sa spuna de ce a fost incatusat la spate

Marti, 17 Martie 2015, ora 11:40
6568 citiri
Avocat: Horia Georgescu nu a opus rezistenta. Politia sa spuna de ce a fost incatusat la spate
Foto: Realitatea TV

Horia Georgescu, presedintele demisionar al ANI, nu a opus rezistenta in momentul in care procurorul DNA a decis retinerea sa pentru 24 de ore, a declarat, marti, avocatul Cristian Ene, intrebat fiind de jurnalisti de ce a fost clientul sau incatusat cu mainile la spate.

"Domnul Horia Georgescu nu a facut niciun gest care sa fie interpretat ca gest de rezistenta. Dimpotriva", a declarat avocatul Cristian Ene, cu putin timp inainte ca la Inalta Curte sa inceapa sedinta de judecata la care se va decide daca Horia Georgescu va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

La insistentele jurnalistilor, avocatul a precizat ca "numai politia poate sa precizeze de ce catusele au fost puse la spate".

Cristian Ene a precizat ca Horia Georgescu a fost insotit de la DNA la arestul Politiei Capitalei conform "dispozitiilor legale".

Pe de alta parte, avocatul a spus ca s-a intalnit luni seara cu clientul sau pentru a pregati apararea ce va fi sustinuta in cursul zilei de azi.

Intrebat de jurnalisti cum se simte clientul sau, Cristian Ene le-a cerut jurnalistilor sa nu mai repete aceasta intrebare, care i-a fost adresata in ultima perioada si in cazul altor clienti.

"Nimeni nu se simte bine in spatele gratiilor", a subliniat avocatul.

Horia Georgescu a fost retinut luni, dupa mai multe ore de audieri, in dosarul ANRP, fiind acuzat de abuz in serviciu. Infractiunile vizeaza perioada 2008-2009, in care a facut parte din comisia pentru retrocedari din ANRP.

Nume sonore in dosarul retrocedarilor: Seful ANI - retinut, fosta sefa ANRP - sub control judiciar

Seful ANI, Horia Georgescu, a fost retinut: Declaratii in catuse la iesirea de la DNA (Video)

Spre deosebire de toti ceilalti politicieni retinuti sau arestati preventiv, Horia Georgescu a fost incatusat cu mainile la spate, lucru care a atras atentia presei. Ulterior, Realitatea TV a relatat ca presedintele ANI s-ar fi opus arestarii, de aceea s-ar fi luat aceasta decizie.

Marti dimineata, unul dintre avocati a anuntat ca Horia Georgescu si-a depus demisia din functia de presedinte ANI, pentru a nu tari institutia in acest scandal.

Horia Georgescu si-a dat demisia de la sefia ANI

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Horia Georgescu retinut catuse spate, #Horia Georgescu retinut incatusat , #retinut