Uioreanu (PNL): Odata cu un sfert din salariu, Boc le-a luat profesorilor si demnitatea

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 21:30
1135 citiri
Uioreanu (PNL): Odata cu un sfert din salariu, Boc le-a luat profesorilor si demnitatea

Horia Uioreanu, deputat PNL, este de parere ca Emil Boc le-a luat profesorilor, odata cu un sfert din salariu, si demnitatea.

Deputatul liberal a transmis, marti, un mesaj premierului Emil Boc, despre care aminteste ca este de formatie profesor, sustinand ca acestuia nu ii pasa de dascalii care "isi serbeaza ziua in strada".

"Astazi, clopotelul a sunat doar pentru elevi. Dascalii lor au ajuns la suprema umilinta de a-si clama drepturile in strada. Culmea ironiei este faptul ca cel care le-a taiat salariile si le-a luat farama de demnitate este un coleg, absolvent al unei facultati cu specific pedagogic, filosofia, si are titlul de conferentiar in una din cele mai prestigioase universitati din tara", sustine Horia Uireanu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Mii de profesori protesteaza in frig si ploaie - urmareste minut cu minut

Liberalul aminteste ca, in urma cu doi ani, din postura de sef al PD-L, Emil Boc clama necesitatea majorarii cu 50% a salariilor angajatilor din Educatie, insa ca acum "sta impasibil in palatul sau de clestar din Piata Victoriei si priveste superior" la profesori, fara sa ii pese de "motivele pentru care sunt acolo".

"De dragul voturilor dascalimii, Emil Boc si PD-L au votat o lege pe care aveau sa o anuleze imediat dupa ce au ajuns la putere. Din dispret pentru educatori si munca lor acelasi Emil Boc si PD-L-ul sau au taiat 25% din salarii si au crescut TVA cu cinci puncte procentuale pentru a ucide definitiv pasiunea pentru meserie si nivelul de trai al zeci de mii de oameni, formatorii viitorului acestei tari", sustine Horia Uioreanu.

Deputatul sustine ca, odata cu un sfert din salariu, Boc le-a luat profesorilor si demnitatea, "pentru ca este extrem de greu sa fii flamand si demn". Uioreanu adauga ca profesorii ii cer lui Emil Boc "sa faca un pas inapoi spre catedra in Cluj-Napoca", pentru a intelege nevoile profesorilor.

Mii de profesori din intreaga tara au participat marti la un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars de protest, catre Palatul Victoriei, chiar de Ziua Mondiala a Educatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Horia Uioreanu, #Boc profesori demnitate, #Boc profesori salariu , #stiri Horea Dorin Uioreanu