Uioreanu: PD-L nu cumpara presa, o desfiinteaza

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:27
1080 citiri
Uioreanu: PD-L nu cumpara presa, o desfiinteaza
Foto: Cdep.ro

Horia Uioreanu, deputat PNL de Cluj, este de parere ca intentia PD-L de a mari contributiile pentru persoanele care isi obtin veniturile pe drepturi de autor arata ca democrat-liberalii vor sa desfiinteze presa.

"In ura sa nemasurata fata de cei care 'mogulesc', ziaristii, presedintele Traian Basescu se foloseste de bratul sau in Guvern, Emil Boc, pentru a face sa dispara tot ceea ce inseamna opinie diferita de cea a domniei sale", arata Horia Uioreanu, intr-o declaratie de presa.

Deputatul sustine ca presedintele "doreste ca din peisajul presei romanesti sa dispara defintiv orice slova ce nu-i este laudativa" si atrage atentia ca fiscalitatea crescuta va determina disparitia de pe piata a multor publicatii si va ingrosa numarul somerilor licentiati care nu-si gasesc loc de munca.

Guvernul a lansat spre dezabtere publica un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal. Modificarile aplicabile persoanelor care obtin venituri din activitati independente ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011.

Astfel, persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

Prigoana: Marile trusturi de presa vor da faliment in primavara

Cat au pierdut ziaristii in urma supraimpozitarii drepturilor de autor

Deputatul numeste masura "o noua dovada de incapacitate si disperare a Executivului, da o a doua lovitura creatorilor de orice fel, respectiv artistilor, scriitorilor, ziaristilor".

Masura de a creste contributiile sociale pentru drepturile de autor vine dupa ce a intrat deja in vigoare ordonanta prin care se supraimpoziteaza drepturile de autor. Daca pana la aparitia Ordonantei, acestea erau taxate cu 10%, acum autorii platesc catre stat 16,5%.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Horea Uioreanu, #Uioreanu PDL presa, #PDL desfiinteaza presa , #stiri Horea Dorin Uioreanu