Rechizitoriu DNA: Cum se razboia Uioreanu cu presa

Luni, 02 Iunie 2014, ora 13:44
2277 citiri
Rechizitoriu DNA: Cum se razboia Uioreanu cu presa
Foto: Realitatea TV

Presedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu, arestat preventiv saptamana trecuta, a cerut si a primit o parte din mita pentru a obtine in favoarea unui om de afaceri finantari de la Ministerul Dezvoltarii condus de Liviu Dragnea, in detrimentul altor firme, sustin procurorii, care mai dezvaluie in rechizitoriu ca Uioreanu a cerut demiterea unui jurnalist.

Procurorii DNA sustin ca au probe conform carora, in aprilie 2013, Uioreanu a primit mita de la omul de afaceri Vasile Pogacean prima transa ceruta, din spaga de 693.224 lei, iar ulterior a obtinut de la Ministerul Dezvoltarii finantari de 3 milioane de lei pentru firma acestuia, prin OG 28/2013, scrie Evenimentul Zilei.

De asemenea, in rechizitoriul intocmit de procurori se mai arata ca Uioreanu a facut presiuni pentru demiterea unui jurnalist de la Ziua de Cluj, care scrisese, in urma cu trei luni, un articol in care se vorbea despre licitatia trucata castigata de omul de afaceri Ioan Bene, arestat si el in acest dosar.

"Publicarea articolului a determinat pe presedintele CJ Cluj Uioreanu Horea sa ia legatura cu patronul publicatiei on line, numitul Hoandra Octavian, cu care a stabilit o intalnire in cursul zilei de 1 aprilie 2014. Urmarea celor discutate de cei doi a constat in scoaterea articolului de pe mediul on line precum si demiterea ziaristului care l-a realizat, fiind astfel evident scopul urmarit de edilul judetului, care a incercat sa acopere maniera ilicita in care contractul fusese atribuit si modul ilegal in care se realizasera lucrarile", sustin procurorii DNA.

Conform rechizitoriului, Ioan Bene a recunoscut trucarea licitatiei intr-o discutie purtata cu un alt jurnalist.

Potrivit DigiTV, interceptarile din dosar arata ca banii primiti drept mita de Uioreanu de la diversi oameni de afaceri interesati in obtinerea de lucrari erau contabilizati de consilierul sau personal, Razvan Pop, intr-o agenda.

De asemenea, in dosar se mai arata ca oamenii de afaceri de afaceri implicati in caz si arestati preventiv impreuna cu Horea Uioreanu, si-au luat angajamentul de a nu deconspira intelegerea dintre ei in cazul in care s-ar fi declansat o ancheta.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, saptamana trecuta, fiind acuzat de fapte de coruptie, in acelasi dosar fiind arestati preventiv, miercurea trecuta, si oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean.

Horea Uioreanu, arestat preventiv (Video)

DNA: Horea Uioreanu era nemultumit ca nu-si primea banii la timp

Horea Uioreanu este acuzat de procurorii DNA ca ar fi perceput un procent de 15% din alocarile bugetare acordate pentru lucrarile executate de firma lui Pogacean.

Presedintele CJ CLuj va fi suspendat din functie si atributiile sale vor fi preluate de unul dntre viceprimari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Uioreanu demitere jurnalist Cluj, #Uioreanu arestat preventiv, #Uioreanu mita , #DNA
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
aceasta este esenta politicii liberale de factura ANTONESCU !
Poza Constant
Constant
rank 5
Inainte, zeciuiala (10%) ajungea drept taxa. Uioreanu face si mai