Presedintele PNL Cluj, Horea Uioreanu, si-a dat demisia

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 14:11
8533 citiri
Presedintele PNL Cluj, Horea Uioreanu, si-a dat demisia
Foto: Stiri de Cluj

Presedintele organizatiei municipale a PNL Cluj, Horea Uioreanu, si-a prezentat demisia din functia de conducere a filialei locale a liberalilor, precum si din cea de vicepresedinte a organizatiei judetene.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj si-a anuntat demisia din toate functiile din PNL prin intermediul unei scrisori trimise presedintelui PNL Crin Antonescu, dar si Biroului Permanent National al PNL.

"Subsemnatul, Horea Dorin Uioreanu, aduc la cunostinta ca am demisionat din functia de presedinte al PNL Cluj", se arata la inceputul scrisorii liberalului, conform Realitatea Tv.

Acesta s-a aratat dezamagit de "dezinteresul total fata de interesele organizatiei judetene" a PNL, din partea liderilor liberali, si s-a referit la o serie de evenimente care au avut loc in cadrul organizatiei PNL din Cluj, "care avea efect negativ asupra performantei politice".

"Am ce face pana la alegerile din 2016. Nu mi s-a reprosat nimic. Am preluat organizatia de doua luni jumate. Am facut alte aprecieri vizavi de demisia mea: nerespectatarea statului, netinerea cont de parerea mea si alte lucruri care sunt scrise in demisie. As fi vrut sa fiu consultat si nu sa fiu parte dintr-un CJ doar decorativ.

Demisia mea... asteptam sa se discute la 14:00 in cadrul Biroului Judetean (al PNL - n.red.). Nu stiu daca se va tine, ca nu am fost chemat. Probabil ca parerea mea nu conteaza si asa ca prefer sa stau in afara. Sustin pe Crin Antonescu si gestul meu nu are nicio legatura cu viitorul congres", a declarat Horia Uiroeanu, la Romania Tv.

Secretarul general adjunct al PNL, pe Departamentul de Analiza Politica si Comunicare, Dan Mihalache, a declarat la B1 Tv ca a inteles din scrisoarea trimisa conducerii partidului de Horea Uioreanu ca acesta a decis sa isi dea demisia din toate functiile pe care le detinea in cadrul filialei.

Mihalache a sustinut ca este vorba despre probleme binecunoscute in "relatiile interpersonale", intre Horea Uioreanu si Marius Nicoara, si ca au existat "incercari de impacare" fara succes.

"Facem alegeri la Cluj (in filiala PNL - n.red.) si vedem cine castiga, Horea Uioreanu, echipa lui, Marius Nicoara, echipa lui.(...) Ajungem la solutia alegerilor foarte democratice si cu asta basta", a declarat secretarul general al PNL.

Intrebat daca Uioreanu si Nicoara il sustin pe Crin Antonescu la sefia partidului, din perspectiva congresului de la finele acestei luni, Dan Mihalache a raspuns: "Din cate stiu eu, da, sigur ca Horea e un sustinator al lui Crin Antonescu. In ceea ce il priveste pe domnul Nicoara e mai greu sa ma exprim. Despre Uioreanu pot, am discutat aceasta problema cu dumnealui".

Dan Mihalache a reamintit ca liderul PNL, Crin Antonescu a avut "un mare rol" in timpul negocierilor pentru stabilirea candidatilor la presedintia Consiliului Judetean Cluj, el sustinandu-l pe Uioreanu. "Foarte multi colegi nu ii dadeau mari sanse si iata ca este presedintele Consiliului Judetean Cluj", a subliniat el.

In varsta de 52 de ani, Uioreanu a fost deputat PNL in perioada 2004-2012, obtinand functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj la alegerile locale din 2012, cand l-a invins pe democrat-liberalul Alin Tise la o diferenta de jumatate de procent (37,43% fata de 36,93%).

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Horea Uioreanu demisie PNL Cluj, #Horea Uioreanu demisionat , #demisie