Horea Uioreanu si cel de la care ar fi primit mita, retinuti pentru 24 de ore - UPDATE (Video)

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 21:03
5412 citiri
Horea Uioreanu si cel de la care ar fi primit mita, retinuti pentru 24 de ore - UPDATE (Video)
Foto: Stiri de Cluj

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, este urmarit penal de DNA pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Conform unui comunicat al DNA, presedintele CJ Cluj este urmarit penal sub aspectul savarsirii a cinci infractiuni de luare de mita, dintre care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), precum si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

UPDATE - Horea Uioreanu a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

De asemenea, omul de afaceri Vasile Pogacean este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita, ambele in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 2 acte materiale).

Perchezitii DNA la CJ Cluj: Uioreanu, vizat de acuzatii de luare de mita

Miercuri dimineata au avut loc mai multe perchezitii la sediul Consiliului Judetean Cluj, existand suspiciuni de luare de mita.

Potrivit rechizitoriului DNA, exista indicii concrete privind savarsirea unor fapte de coruptie de catre Horea Uioreanu "in contextul alocarii unor resurse bugetare de la bugetul Consiliului judetean Cluj pentru plata unor contracte finantate de institutia judeteana, respectiv pentru incheierea de noi contracte sau acte aditionale la acestea, pentru organizarea de licitatii trucate".

In perioada aprilie 2013 - mai 2014, presedintele CJ Cluj a pretins de la Vasile Pogacean o suma de 693.224 lei, constand intr-un procent de 15% din sumele alocate bugetar de CJ Cluj pentru contractele aflate in derulare de catre firma omului de afaceri, bani ce reprezinta mita, pentru ca, in calitatea sa de conducator la institutiei judetene sa aloce sumele vizate de omul de afaceri.

Horea Uioreanu a primit in avans o prima transa de 40.000 de lei, in lunile mai si octombrie 2013. In total, presedintele CJ Cluj ar fi primit de la omul de afaceri, intre aprilie 2013 si mai 2014, suma de 174.500 de lei.

Vasile Pogacean a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri, urmand sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Curtea de Apel Cluj.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Horea Uioreanu retinut DNA, #Horea Uioreanu urmarit penal DNA, #Horea Uioreanu mita, #Horea Uioreanu DNA , #stiri Horea Dorin Uioreanu