Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Horea Uioreanu, arestat preventiv (Video)

Joi, 29 Mai 2014, ora 19:52
4367 citiri
Horea Uioreanu, arestat preventiv (Video)

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, in urma deciziei Curtii de Apel Cluj.

De asemenea, si oamenii de afaceri Vasile Pogacean si Ioan Bene au fost arestati. Decizia Curtii de Apel Cluj poate fi atacata, insa, transmit televiziunile de stiri.

Horea Uioreanu urmeaza sa fie suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, scrie Someseanul.ro. Prefectul va emite ordinul de suspendare in cel mult 48 de ore, iar unul dintre cei doi vicepresedinti va asigura interimatul institutiei.

Horea Uioreanu a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore. Presedintele CJ Cluj este urmarit penal de DNA pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Conform unui comunicat al DNA, presedintele CJ Cluj este urmarit penal sub aspectul savarsirii a cinci infractiuni de luare de mita, dintre care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), precum si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

Horea Uioreanu si cel de la care ar fi primit mita, retinuti pentru 24 de ore - UPDATE (Video)

Potrivit rechizitoriului DNA, exista indicii concrete privind savarsirea unor fapte de coruptie de catre Horea Uioreanu "in contextul alocarii unor resurse bugetare de la bugetul Consiliului judetean Cluj pentru plata unor contracte finantate de institutia judeteana, respectiv pentru incheierea de noi contracte sau acte aditionale la acestea, pentru organizarea de licitatii trucate".

In perioada aprilie 2013 - mai 2014, presedintele CJ Cluj a pretins de la Vasile Pogacean o suma de 693.224 lei, constand intr-un procent de 15% din sumele alocate bugetar de CJ Cluj pentru contractele aflate in derulare de catre firma omului de afaceri, bani ce reprezinta mita, pentru ca, in calitatea sa de conducator la institutiei judetene sa aloce sumele vizate de omul de afaceri.

Horea Uioreanu a primit in avans o prima transa de 40.000 de lei, in lunile mai si octombrie 2013. In total, presedintele CJ Cluj ar fi primit de la omul de afaceri, intre aprilie 2013 si mai 2014, suma de 174.500 de lei.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Horea Uioreanu arestat preventiv, #presedinte CJ Cluj arestat preventiv, #Horea Uioreanu DNA, #Horea Uioreanu arestat mita , #arestat