Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dosarul Uioreanu: Spaga in rate - evidenta, tinuta de seful de cabinet

Vineri, 30 Mai 2014, ora 08:05
3180 citiri
Dosarul Uioreanu: Spaga in rate - evidenta, tinuta de seful de cabinet
Foto: clujazi.ro

Fostul sef de cabinet al presedintelui CJ Cluj Horia Uioreanu isi nota intr-un carnet spagile primite de superiorul lui, iar carnetul a ajuns la DNA.

In carnetelul respectiv, potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de stiridecluj.ro, se gaseau notate spagile primite de Uioreanu din partea a doi oameni de afaceri.

Informatiile despre spagile date de omul de afaceri Ioan Bene, in valoare de 278.000 de lei, provin, potrivit acestor surse, din carnetelul lui Razvan Pop, seful de cabinet al lui Uioreanu.

Astfel, Bene ar fi dat spagile in urmatoarea cadenta: in octombrie 2012, 100.000 de lei, in martie 2013, 40000 de lei, in aprilie 2013, 20.000 de euro, in 8 septembrie 2013, 5000 de euro, in 5 octombrie 2013, 20.000 de lei, pe 6 martie 2014, 10.000 de lei, iar in mai 2014, 22.320 lei, se arata in referatul ordonantei de retinere emis de DNA.

In cazul unui alt om de afaceri clujean, care a dat si el mita, procurorii nu au mai dat detalii atat de amanuntite despre ratele in care era platita spaga.

"Aferent tuturor acestor alocari bugetare, in perioada aprilie 2013-mai 2014, omul de afaceri Pogacean Vasile a remis cu titlu de mita lui Uioreanu Horea Dorin suma totala de 174.500 lei", se arata in referat.

Horea Uioreanu si cel de la care ar fi primit mita, retinuti pentru 24 de ore - UPDATE (Video)

Conform unui comunicat al DNA, presedintele CJ Cluj este urmarit penal sub aspectul savarsirii a cinci infractiuni de luare de mita, dintre care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), precum si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

Uioreanu a fost retinut de procurorii DNA miercuri, pentru 24 de ore. Ulterior, a fost arestat preventiv.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Horia Uioreanu spagi carnetel, #Uioreanu sef cabinet spagi, #Uioreanu sef cabinet evidenta spagi , #mita