Hillary Clinton felicita Romania de Ziua Nationala, in numele lui Obama

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 07:59
1797 citiri
Hillary Clinton felicita Romania de Ziua Nationala, in numele lui Obama
Foto: Hillary Clinton

Secretarul american de stat Hillary Clinton le doreste romanilor pace si prosperitate in anul ce vine si spune ca asteapta cu nerabdare extinderea si aprofundarea parteneriatului bilateral cu un aliat caruia ii apreciaza loialitatea si sacrificiile din Irak si Afganistan.

Hillary Clinton a transmis Romaniei un mesaj cu ocazia Zilei Nationale, "in numele presedintelui Obama si al poporului Statelor Unite".

"Ne alaturam in marcarea unirii romane si celebram totodata 130 de ani de relatii diplomatice bilaterale si puternicul parteneriat de care se bucura tarile noastre", spune sefa diplomatiei americane.

"Fortele noastre au servit impreuna, cu curaj, in Afganistan, Balcanii de Vest si Irak. Statele Unite onoreaza comportamentul brav si angajamentul neclintit al trupelor romane in misiunile noastre comune din lume si ii plangem pe cei care au platit pretul suprem in serviciul libertatii", afirma Hillary Clinton in mesajul transmis Romaniei.

Secretarul de stat aminteste ca Romania si SUA colaboreaza, intre altele, pentru oprirea proliferarii nucleare si cresterea securitatii energetice si apreciaza totodata "rolul-cheie" pe care Romania l-a avut in dezvoltarea noului concept strategic al NATO, dand ca exemplu scutul antiracheta si reforma interna a Aliantei.

Hillary Clinton, care in urma cu cativa ani a fost de doua ori in Romania in calitate de prima doamna, spune ca tara noastra si Statele Unite sunt legate printr-o prietenie construita pe valori impartasite: respect pentru idealurile de libertate si democratie, promovarea prosperitatii pentru toate popoarele si protejarea demnitatii umane si a domniei legii in intreaga lume.

"Ca aliati in NATO si in cadrul altor organizatii internationale, Romania si Statele Unite conlucreaza in privinta multora dintre provocarile noastre globale comune, de la oprirea proliferarii nucleare si sporirea securitatii energetice pana la combaterea schimbarii climatice. Apreciem rolul-cheie jucat de Romania in NATO, in perioada in care lucram la dezvoltarea noului concept strategic, in chestiuni precum apararea antiracheta si reforma interna a Aliantei", spune Hillary Clinton.

"Statele Unite asteapta cu nerabdare extinderea si aprofundarea parteneriatului nostru bilateral continuand totodata consolidarea legaturilor noastre euroatlantice", conchide sefa diplomatiei americane in mesajul transmis cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hillary Clinton, #Ziua Nationala a Romaniei, #felicitari Hillary Clinton , #stiri Hillary Clinton