Trei fosti directori ai Hidroelectrica, amenintati cu procese

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 19:43
2411 citiri
Trei fosti directori ai Hidroelectrica, amenintati cu procese
Foto: Actualitatea prahoveana

Administratorul judiciar al Hidroelectrica vrea sa-i dea in judecata pe ultimii trei directori generali pentru daune aduse companiei de stat, dar are nevoie de aprobarea actionarilor.

In cazul unui acord intre actionari, fostii directori Traian Oprea, Mihai David si Constantin Trihenea vor fi trimisi in instanta pentru daune aduse companiei pe care au condus-o si care a intrat in insolventa in iunie, dupa ce, in ultimii sase ani, a pierdut peste 1 miliard de euro, din vanzarea energiei catre "baietii destepti", prin contracte preferentiale, transmite Digi 24.

"Baietii destepti" au dorit sa se inscrie cu 870,5 milioane de lei in tabelul preliminar al creditorilor Hidroelectrica. Pretentiile lor au fost, insa, respinse recent de Remus Borza, reprezentantul Euro Insol si administratorul judiciar al companiei.

Conform datelor prezentate anterior de catre administrator, contractele bilaterale de vanzare a energiei produse de Hidroelectrica i-au provocat companiei, intre 2006 si 2012, pierderi de 1,2 miliarde de euro, din cauza preturilor mici la care beneficiarii au cumparat electricitatea.

Euro Insol a renegociat contractele incheiate cu Alro Slatina, Elsid, Electrocarbon si Electromagnetica, renuntand la acordurile cu Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT Romania si Euro P.E.C.

Din cauza secetei si, implicit, a scaderii debitelor raurilor, Hidroelectrica a activat, la inceputul lunii august, clauza de forta majora, pentru a doua oara in mai putin de un an. Anterior, situatia a fost instituita la Hidroelectrica in perioada septembrie 2011 - mai 2012.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#directori Hidroelectrica dati judecata, #procese Hidroelectrica baieti destepti, #vanzare energie electrica Hidroelectrica , #insolventa