Situatia Hidroelectrica, inca incerta - recursurile la intrarea in insolventa, amanate

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 15:10
1538 citiri
Situatia Hidroelectrica, inca incerta - recursurile la intrarea in insolventa, amanate
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat, joi, decizia in cazul recursului formulat de doua societati comerciale si o organizatie sindicala la intrarea in insolventa a Hidroelectrica.

Astfel, noul termen stabilit pentru judecarea contestatiilor depuse de companiile Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si de sindicatul Hidrosind este de 18 octombrie.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 20 iunie, reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii insolventei.

Ulterior, firmele Alpiq si organizatia sindicala au formulat un recurs la aceasta decizie, iar pe 4 octombrie, CAB a amanat pronuntarea verdictului cu o saptamana.

Cele doua companii aveau contracte bilaterale cu Hidroelectrica, valabile pana in 2018, prin care cumparau electricitate la preturi reduse si o revindeau la tarife mult mai mari pe piata.

Administratorul judiciar, Remus Borza, a denuntat in ultimele luni zece contracte de acest gen, printre care si cele cu firmele din grupul Alpiq.

El a precizat ca in situatia in care CAB va admite recursurile "baietilor destepti", "hotararea de deschidere a insolventei Hidroelectrica va fi anulata, cu consecinta repunerii partilor in situatia anterioara, deci a reactivarii contractelor bilaterale incheiate cu cei zece traderi", printre care si firmele din grupul Alpiq.

In schimb, reprezentantii Hidrosind sustin ca, din cauza procedurii de insolventa, angajatii nu isi vor mai primi sporurile sau chiar salariile, in cel mai rau caz.

Borza: Nicio sansa sa fie castigata anularea procedurii insolventei la Hidroelectrica

Recent, Borza a precizat ca firmele nu au nicio sansa sa castige recursul, insa dupa amanarea sentintei, el s-a declarat putin ingrijorat.

"Ne nelinisteste putin aceasta amanare pentru ca nu prea este uzuala. Motivul invocat a fost imbolnavirea grava a completului de judecata. Asteptam in continuare. Aceasta este a doua amanare", a declarat jurnalistilor administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Reprezentantul EuroInsol a adaugat ca amanarea pronuntarii nu afecteaza activitatea economica a Hidroelectrica.

C.P.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#CAB amanare recurs Hidroelectrica, #amanare recurs insolventa Hidroelectrica, #recurs insolventa Hidroelectrica , #insolventa