Remus Borza, urmarit penal: Este culmea ipocriziei si o grava eroare judiciara

Joi, 29 August 2013, ora 22:06
2035 citiri
Remus Borza, urmarit penal: Este culmea ipocriziei si o grava eroare judiciara
Foto: stirileprotv.ro

Fostul administrator judiciar al Hidrolectrica, Remus Borza, considera ca inceperea urmaririi penale impotriva sa pentru conflict de interese este o grava eroare judiciara, pentru ca activitatea sa de practician in insolventa sau avocat nu poate fi asimilata unei functii publice.

Borza este urmarit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat ca, in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica.

"La data de 8 iulie a inceput urmarirea penala imporiva mea, iar la 22 iulie mi-a fost adus la cunostinta acest lucru. Este un punct de vedere pe care nu-l impartasesc, este o eroare judiciara grava care sper sa fie remediata de procurorul superior ierarhic sau de instanta", a declarat, joi, Borza, intr-o conferinta de presa.

Remus Borza, urmarit penal pentru conflict de interese la Hidroelectrica

El spune ca un conflict de interese presupune existenta unei persoane care exercita o functie publica. "Eu in calitate de avocat si de practician in insolventa nu sunt si nu pot fi asimilat unei functii publice sau unui demnitar public", a adaugat Borza.

El a mentionat ca serviciile judiciare pentru care este acuzat de conflict de interese au fost asigurate firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, in procesele care au fost contestate denuntarile de contracte ale "baietilor destepti".

"Serviciile financiare au fost acordate Euro Insol si nu Hidroelectrica. Am avut un interes material, incasand 100.000 de euro, dar am reusit sa castigam 75 de contestatii depuse de traderi", a adaugat Borza. El a aratat ca suma pusa in joc in cazul acestor contestatii se ridica la 450 milioane de euro.

Borza a spus ca toate actiunile pe care le-a luat ca administrator judiciar au fost aprobate de Comitetul creditorilor si ca acestea puteau fi contestate. In acelasi timp, el sustine ca autoritatile, pana la cel mai inalt nivel, stiau despre toate masurile luate de Euro Insol la Hidroelectrica.

Reorganizarea Hidroelectrica ii va aduce lui Borza peste 2 milioane euro

"Este culmea ipocriziei sa vii acum si sa spui ca a fost un conflict de interese. Toata lumea stia inca din 25 octombrie despre aceste lucruri, si presedintele Romaniei si premierul si membrii Cabinetului, timp de 371 de zile am facut totul la vedere", a mai spus Borza.

Potrivit rezolutiei prin care a fost dispusa inceperea urmaririi penale, Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a inregistrat in 25 februarie 2013 dosarul in care Remus Borza si Nicoleta Munteanu, avocati in Baroul Bucuresti, erau suspectati de conflict de interese.

Procurorii au stabilit, in urma verificarilor, ca Nicoleta Munteanu, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnata administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012 - februarie 2013, a incheiat 34 de contracte de asistenta juridica intre firma de insolventa si Societatea Civila Profesionala de Avocati "Borza si Asociatii".

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#Remus Borza urmarit penal, #Remus Borza conflict interese, #Remus Borza eroare judiciara , #insolventa