Hidrosind: Negocieri pentru taierea salariilor si disponibilizari la Hidroelectrica

Miercuri, 29 August 2012, ora 22:53
3812 citiri
Hidrosind: Negocieri pentru taierea salariilor si disponibilizari la Hidroelectrica
Foto: Arhiva

Sindicatul Hidrosind ar putea demara in noiembrie 2012 negocierile cu administratorul judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol, pentru reducerea fondului de salarii si disponibilizari.

"Pana in prezent, intre reprezentantii sindicatului si administratorul judiciar a avut loc o discutie privind fondul de salariu si numarul angajatilor. In cursul lunii noiembrie ar putea avea loc o negociere privind reducerea fondului de salarii si eventualele disponibilizari, in acest sens fiind vizat personalul TESA", a precizat presedintele sindicatului, Decebal Sulea.

Hidroelectrica ar putea trece la concedieri

La randul sau, secretarul general al Hidrosind, Nicolae Aurariu, a precizat ca venitul mediu lunar brut al angajatilor Hidroelectrica este de 1.170 euro, iar cel net de 820 euro.

Potrivit lui Aurariu, cheltuielile cu personalul se ridica la peste 438 milioane lei, iar numarul mediul al salariatilor in 2012 este de 5.243.

Salariile si sporurile angajatilor de la Hidroelectrica au reprezentat o alta cauza a insolventei companiei, a anuntat, in 17 august Remus Borza, partener al Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

"Numarul impresionant de sporuri, adaosuri, prime, premieri si ajutoare (70 de astfel de beneficii) fac ca salariatii sa beneficieze in fapt, lunar, de venituri cu 300% mai mari decat salariul de baza.

Spre exemplificare, conform statului de salarii aferent lunii iunie 2012, un angajat al carui salariu de baza are un cuantum de 7.938 lei, realizeaza cumulat cu sporurile un venit de 23.737 lei aferent lunii respective, deci cu 200% mai mult fata de salariul de incadrare", se arata in Raportul administratorului judiciar privind cauzele si imprejurarile care au dus la intrarea in insolventa a Hidroelectrica.

Fondul anual de salarii s-a ridicat in anul 2011 la suma de 438,177 milioane de lei si a avut o pondere de 14,1% din cifra de afaceri.

Din aceasta suma, in anul 2011 doar 138,447 milioane de lei au reprezentat salariile de baza, diferenta fiind formata din sporuri (75,613 milioane de lei) si alte facilitati (71,497 milioane de lei).

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Hidrosind negociere salarii, #negocieri sindicat Hidroelectrica, #Hidroelectrica negocieri concedieri, #concedieri Hidroelectrica , #insolventa