Hidroelectrica amână din nou emiterea facturilor. Clienții nu au mai primit nicio veste de la furnizorul de electricitate

Autor: N.G.
Marti, 13 Decembrie 2022, ora 18:29
6685 citiri
Hidroelectrica amână din nou emiterea facturilor. Clienții nu au mai primit nicio veste de la furnizorul de electricitate
Hidrocentrală administrată de Hidroelecrtrica FOTO Arhivă Ziare.com

Mii de clienți ai furnizorului de electricitate Hidroelectrica sunt nemulțumiți de faptul că nu au mai primit nicio veste de la companie cu privire la emiterea facturilor.

Hidroelectrica anunțase pe siteul propriu că din cauza unor ample operațiuni de implementare a unor noi softuri și de migrare a bazelor de date, va întrerupe temporar procesul de facturare.

Termenul anunțat pentru reluarea transmiterii facturilor a expirat la 1 decembrie 2022, dar nici după această dată secțiunea Facturi și cea de Sesizări nu mai a fost activată. Mesajul postat pe site este același care dădea ca termen final data de 1 decembrie 2022.

Încercările clienților de a contacta compania pentru noi informații cu privire la facturare și la plata energiei consumate s-au transformat în adevărate aventuri, de la emailuri fără răspuns la convorbiri telefonice interminabile cu roboți.

”Au trimis un email, dar au ignorat întrebările, e un copy paste, site-ul nu cred că va fi gata în decembrie, la adresa de email formular.client intră un răspuns automat cu date expirate, iar la telefon sunt curios dacă a reusit să ia legătura cineva cu ei și sa primească un răspuns,” a scris un client pe Facebook.

Un alt client Hidroelectrica anunță ca a reușit să intre în legătură telefonică, după o așteptare de 50 de minute, cu un angajat al furnizorului de electricitate. ” … după 50 min de așteptare, iar doamna respectivă a spus că vor începe să emită facturile lunare din 15.01.2023. Acum rămâne de văzut dacă a spus adevărul”.

Cea mai ieftină nergie electrică de pe piață

Alte lămuriri au fost transmise de un alt client Hidroelectrica. Acesta a postat un filmuleț cu noi informații obținute, după ce a așteptat o oră la telefon pentru a contacta pe cineva de la serviciul de relații cu publicul.

”Am făcut contract cu Hidroelectrica în septembrie și pentru ca nu s-a generat nici o factură, chiar dacă am trimis indexul 3 luni consecutiv, astăzi am sunat sa aflu ce s-a întâmplat cu facturile. Vă spun aici pentru a nu mai pierde timpul o oră la telefon. Au ajuns cu facturarea abia la luna a 6-a.”

Compania Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai ieftin. Asta a atras un număr foarte mare de clienți, de ordinul sutelor de mii, ceea ce a bulversat activitatea pe partea de contractare și facturare.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat primele nouă luni ale anului cu un profit net 3,5 mld. lei, cu 37% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, la venituri de 6,8 miliarde de lei, cu 47% mai mari, arată datele publicate într-un raport al Fondului Proprietatea, acţionar minoritar al companiei.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Hidroelectrica, #facturi, #amanare , #Hidroelectrica