Anunțul Hidroelectrica cu privire la contractele noi și la plata facturilor. Ce se va întâmpla din 6 ianuarie 2023

Autor: N.G.
Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 16:53
59330 citiri
Anunțul Hidroelectrica cu privire la contractele noi și la plata facturilor. Ce se va întâmpla din 6 ianuarie 2023
Hidiroleectrica a ajuns al patrulea furnizor de energie electrică FOTO Arhivă Ziare.com

Hidroelectrica a închis de la data de 31 decembrie 2022 facilitatea de încheiere a contractelor online, potrivit unui anunț transmis de furnizorul de electricitate.

Motivul invocat de companie este actualizarea sistemului informatic. Hidroelectrica a devenit în doar câteva luni al patrulea furnizor de electricitate din România pentru clienți casnici și business, cu peste 450.000 de abonați. Acest fapt a necesitat eforturi mari pentru optimizarea sistemului informatic la înregistrarea și facturarea consumurilor lunare.

Potrivit anunțului se estimează că activitatea de contractare online va fi reluată începând din 6 ianuarie 2023:

”Stimați parteneri,

Va informăm ca începând cu data de 31.12.2022 facilitatea de încheiere a contractelor prin intermediul portalului nostru va fi indisponibilă temporar. Suntem nevoiți să închidem temporar acest serviciu în vederea actualizării sistemului informatic.

Termenul estimat de la care va fi posibilă activitatea de contractare este 06.01.2023. Activitatea de relaționare cu publicul se va desfășura ca și pana acum, conform programului afișat pe site-ul companiei.

Dosarele depuse fizic pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi în continuare recepționate și înregistrate, însă procesarea acestora se va realiza ulterior finalizării operațiunilor menționate.

Pentru gestionarea eficientă a cererilor înregistrate în această perioadă și operarea ulterioară în timp util, va rugăm să folosiți adresele de comunicare destinate fiecărui tip de solicitare, indicate pe site-ul Hidroelectrica.

Va asigurăm că se depun toate eforturile necesare pentru reluarea serviciilor cât mai curând posibil și în cele mai bune condiții pentru dumneavoastră. Va mulțumim pentru întelegere!”

Ce se întâmplă cu facturile

Compania de stat a transmis precizări, în preajma sărbătorilor de Crăciun, cu privire la emiterea facturilor, care nu au mai fost transmise de șase luni:

Hidroelectrica a implementat cu succes noul sistem informatic de facturare. Acesta integrează soluții software de ultimă generație capabile de gestionarea optimă a numărului crescut de clienți casnici și non-casnici aflați actualmente în portofoliul societății, precum și a acelora care vor dori să încheie contracte de furnizare pe viitor.

Vă asigurăm că facem eforturi pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite tuturor clienților, iar trecerea la noile programe informatice a reprezentat unul dintre pașii absolut necesari făcuți în această direcție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de perioadele de întârziere în emiterea facturilor.

Dorim să reamintim că termenul de plată a facurilor emise de către Hidroelectrica este unul relaxat, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare.

Ca să poată să plătească în rate, atât clienții casnici, cât și cei non-casnici vor trebui să trimită o cerere pe adresa de mail care poate fi găsită pe site-ul oficial al companiei, fie să o depună fizic la sediile Hidroelectrica”.

Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Câciu vs. Burduja. Miniștrii se contrează pe schema de investiții pentru energie regenerabilă: ”Să nu fie plătită de populație”
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a criticat marți, 26 martie, schema de susținere a energiei regenerabile prin Contracte pentru Diferență (CfD). Într-un...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#Hidroelectrica, #facturi, #contracte, #energie electrica , #Hidroelectrica