Ce se întâmplă cu contractele clienților Hidroelectrica. Anunț de ultimă oră al companiei. ”Încă n-am primit nicio factură”

Luni, 06 Martie 2023, ora 12:10
14984 citiri
Ce se întâmplă cu contractele clienților Hidroelectrica. Anunț de ultimă oră al companiei. ”Încă n-am primit nicio factură”
Ce se întâmplă cu contractele clienților Hidroelectrica FOTO Facebook/Hidroelectrica

În condițiile în care unora dintre clienții casnici ai Hidroelectrica le expiră contractele de furnizare de energie electrică încheiate acum un an, compania vine cu un anunț lămuritor legat de prelungirea contractelor.

Pe de altă parte, clienții sunt deranjați de faptul că nici măcar după aproape un an de zile de la semnarea contractului, distribuitorul nu a început să emită facturile.

“Stimați clienți.

Contractul se încheie pe o perioadă inițială de 12 luni calculată de la data intrării acestuia în vigoare.

În situația în care, la expirarea duratei de valabilitate a Contractului, Furnizorul nu notifică Clientul cu privire la încetarea sau modificarea clauzelor contractuale cu minimum 30 de zile înainte, Contractul se va prelungi automat pentru perioade succesive de câte 12 luni”.

Comunicarea a fost făcută de compania pe pagina proprie de Facebook și este binevenită în condițiile în care, până recent, procesele de interacțiune cu clienții și de facturare au fost destul de afectate ca urmare a implementării noilor soluții informatice, potrivit economica.net.

Oamenii se întrebau ce se întâmplă după ce le expiră contractele în condițiile în care nu primeau oferte de prelungire de la Hidroelectrica.

În lipsa unei notificări de la Hidroelectrica, clienții cărora le expiră contractele acum un an vor beneficia de prelungirea cu un an a contractului. Dacă în vechiul contract prețul energiei active era de 25 de bani/kWh, fără tarife de rețea și taxe, prețul din noul contract, prelungit automat, va fi de 28 de bani/kWh, la care se adaugă tarifele și taxele. Asta cel puțin până la finalul lunii iunie, după cum arată oferta pentru clienții casnici a Hidroelectrica din acest moment.

Hidroelectrica a depășit, la finalul anului trecut, pragul de 500.000 de clienți casnici de energie electrică, ajunși în portofoliul companiei pentru că Hidroelectrica practică în continuare cele mai mici prețuri la energie electrică din piață.

Pe de altă parte, o parte dintre clienții Hidroelectrica anunță că, deși a trecut mai bine de jumătate de an de la semnarea contractului, furnizorul nu le-a trimis nicio factură.

”Nu este posibil de fix 6 luni sun zilnic și nimeni nu îmi răspunde. Nu poate fi posibil asa ceva. M-am mutat la voi din august anul trecut. Nu tu factura ...nu tu răspuns la telefon....dacă ai o problem, poți muri cu ea, că de voi nu dă nimeni”, scrie unul dintre clienții nemulțumiți pe pagina de Facebook a companiei.

”Abia au început să trimită facturile pentru perioada 05-07.2022. Citiți-vă indexul contorului lunar, înmulțiți diferența cu 0.8 lei/kWh și puneți banii deoparte pentru când o să vă vină li facturile”, scrie un alt client.

”Cam neplăcut, din cauza faptului că o să îmi expire contractul în câteva luni și încă nu am primit nici o factură. Aștept frumos și cu răbdare facturile începând cu luna august, 2022”, scrie un altul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Hidroelectrica, #contracte Hidroelectrica, #facturi energie electrica , #stiri sociale