Noua Elodie a Romaniei

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 30 Mai 2016, ora 11:16
9222 citiri
Noua Elodie a Romaniei

Din puscarie Dan Diaconescu are, cred, toate motivele sa fie multumit. Dintre toti jurnalistii care au trecut vreodata prin studiouri de televiziune, dintre toate formatele propuse de-a lungul timpului, ei bine, formula sa se dovedeste victorioasa. Suntem otevizati dincolo de ceea ce a reusit vreodata parintele fenomenului.

Dintr-un studiou meschin de televiziune literlamente de apartament, OTV s-a extins perfid ca un virus in mai toate televiziunile din Romania. Si ce mostra mai clara decat cazul Condrea poate exista?

Dan Condrea a devenit, mi se pare fara putinta de tagada, noua Elodie a Romaniei, una cu cadavrul gasit, dar cine sa se impiedice de asemenea detalii.

Termenii in care se poarta discutia sunt ametitori si probabil ca il fac invidios pe Dan Diaconescu. Nu stiu daca vreodata l-a dus capul chiar atat de departe. Ca Dan Condrea traieste sau nu este deja o dilema soft, banala. Dar aud tot felul de teorii cutremuratoare despre felul in care Dan Condrea ar fi fost ucis de la distanta, parapsihologic, cu joy-stick-ul.

Alaturi de criminalisti, isi dau cu parerea la gramada astrologi, bioenergeticieni, vindecatori, autodeclarati agenti secreti, bagati in seama si bagatori de seama, toti au ceva de spus, toti stiu, toti au inteles adevarurile ultime.

Si, bineinteles, ceea ce ei stiu si trebuie sa fim convinsi si noi este ca nu se poate, e cu neputinta ca un om sub o presiune uriasa, foarte obosit, care circula cu mare viteza sa piarda controlul masinii si sa ajunga in pom. Orice altceva e posibil, absolut orice, cerul e limita imaginatiei dezlantuite, mai putin ipoteza accidentului, ea este singura cu adevarat improbabila, daca nu chiar imposibila de-a dreptul.

De ce? Pentru ca e banala si dezamagitoare, pentru ca e plicticoasa si nu ajuta la nimic.

Pe de-o parte, nu ii ajuta pe cei cu agenda setata pe un anumit rezultat, pe o anumita vinovatie in acest caz, care trebuie sa duca la anumite persoane si anume institutii. Aceasta este lupta politica, lupta antijustitie, care va gasi si va amplifica mereu argumente care sa-i sustina demersul.

Dar nu e vorba numai despre ei, este vorba si despre publicul larg, spectatorii care vor OTV, senzational, extraordinar, socant, unic si irepetabil. Balaurul este insatiabil. Oricate ineptii i-ai livra vrea mai multe, mai gogonate.

Tristetea este ca, in aceasta goana dupa senzational, riscam sa ratam tocmai esentialul.

Tot cautandu-l pe Dan Condrea prin insule exotice si tot chestionand parapsihologi despre soarta lui, nu mai avem timp sa discutam depre fenomenele de ansamblu din care face parte Hexi Pharma: coruptie si infectii intraspitalicesti.

Coruptia care a facut posibila incheierea pe bani publici a mii de contracte pentru produse de foarte proasta calitate. Infectiile intraspitalicesti potentate de produsele Hexi Pharma, dar pentru care aceasta firma este departe a fi principala cauza. Si cat nu vom vedea clar acele cauze principale, umblam dupa elodii in timp ce Zika bate la usa.

Dupa cum in aceasta otevizare pare ca ne pierdem reperele morale, de bun simt. Episodul Laura Georgescu mi s-a parut inspaimantator. Sigur ca cele spuse de fosta sotie a lui Dan Condrea trebuie investigate de procurori la fel ca oricare marturie.

Dar vorbim despre o femeie cu un istoric medical complicat, in care exista internari repetate la spitalul de psihiatrie, care, prin sentinta judecatoreasca, nu are dreptul la vizita copilului decat in prezenta propriei mame, mama care a cerut la un moment dat ordin de protectie pentru a se pune la adapost de violentele fiicei.

Sa plimbi o astfel de persoana ca pe urs prin studiouri de televiziune pentru a face valva si rating din declaratiile sale incendiare pe alocuri cu iz de delir nu mi se pare acceptabil. Si nu numai in raport cu ea, care, de bine de de rau, este o persoana adulta, ci mai ales in raport cu copilul.

Va dati seama ca acest copil, deja la o varsta la care Internetul este accesibil, dupa ce si-a ingropat tatal mort in conditii teribile si cu stampila de criminal pe frunte, asista si la spectacolul oferit de mama? Cu ce efecte?

Cu toate tomberoanele lui, cu toate santajele lui, Dan Diaconescu nu stiu sa fi ajuns atat de departe. Dar nu e pentru prima data cand discipolii isi depasesc invatatorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Condrea Hexi Pharma accident , #dezinfectanti