Mii de soldați ruși, izolați într-un punct-cheie din sudul Ucrainei. Metoda disperată prin care centrul încearcă să-i realimenteze

Sambata, 13 August 2022, ora 12:44 12475 citiri
Podul prinicipal peste Nipru de la Antonivsky a fost puternic avariat de bombardamentele ucrainene FOTO Odessa Journal

Ministerul Apărării din Marea Britanie a actualizat în dimineața zilei de sâmbătă, 13 august, informațiile cu privire la cel mai fierbinte punct al contraofensivei Ucrainei.

Este vorba despre bătălia pentru orașul Herson, unde armata ucraineană a adoptat tactica izolării inamicului înainte de, cel mai probabil, un atac decisiv pentru recucerirea teritoriului.

Serviciul de informații militar britanic a publicat următoarea informare cu privire la situația curentă din teren, din care reiese că forțele ucrainene au scos din uz două poduri peste Nipru situate la o distanță de 65 de kilometri unul de celălalt:

"Cele două poduri rutiere principale care oferă acces la teritoriul ocupat de armata rusă pe malul de vest al fluviului Nipru din regiunea Herson sunt probabil inutilizabile în scopul reaprovizionării substanțiale a forțelor ruse.

La 10 august 2022, loviturile ucrainene precise au făcut, cel mai probabil, ca traversarea rutieră a fluviului Nipru la Nova Kakhovka să fie imposibilă pentru vehiculele militare grele.

În ultimele zile, Rusia a reușit să facă doar reparații superficiale la podul rutier deteriorat Antonivsky, care probabil rămâne subminat structural.

Săptămâna trecută, podul feroviar principal de lângă Herson a fost și mai avariat. De la sfârșitul lunii iulie 2022, Rusia folosește un feribot cu ponton lângă podul feroviar ca principală rută de aprovizionare militară.

Chiar dacă Rusia reușește să facă reparații semnificative la poduri, acestea vor rămâne o vulnerabilitate cheie. Reaprovizionarea la sol pentru cele câteva mii de soldați ruși de pe malul de vest depinde aproape sigur doar de două puncte de trecere cu feribotul ponton.

Cu lanțul lor de aprovizionare sugrumat, dimensiunea stocurilor pe care Rusia a reușit să le clădească pe malul de vest înainte de atacurile ucrainene este probabil un factor cheie în rezistența forțelor armate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News