Interlopii din zona Capitalei, ”călcați” de mascați după SAGA Festival. Clanul Zoicărenilor, bănuit de trafic de heroină VIDEO

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 09:36 6531 citiri
Mascații au descins la clanul Zoicărenilor FOTO: Captură Poliția -DIICOT

Autoritățile au întețit verificările după ce un tânăr a murit din cauza unei supradoze la SAGA Festival, iar alți peste 90 au avut probleme medicale.

Clanul Zoicărenilor a fost vizat, în dimineața zilei de miercuri, 8 iunie, de percheziții. Jandarmii au spart ușa liderului grupării la primele ore ale dimineții.

Interlopii din clanul Zoicărenilor sunt bănuiți că distribuie heroină în Capitală și județul Ilfov.

”La data de 8 iunie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, desfășoară o operațiune pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de mare risc.

Sunt efectuate 11 percheziții domiciliare, în Municipiul București și județul Ilfov.

Este vizat un grup infracțional organizat, format din 15 persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuția de heroină în Capitală.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală - Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri și luarea eventualelor măsuri preventive, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Operațiunea se derulează cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Acțiunea este realizată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis Poliția Română și DIICOT.

Cu o zi în urmă, percheziții de amploare au avut loc și în județul Brăila, la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc.

Până în acest moment, spun surse judiciare, încă nu a fost stabilită o legătură directă între clanul vizat și distribuția de droguri de la SAGA Festival.

În urma incidentelor de la festivalul din Capitală, Jandarmeria Română a constatat 129 de infracțiuni, dintre care 119 legate de consumul și traficul de droguri.

Potrivit sursei citate, Agenția Națională Antidrog a desfășurat activități de prevenire în perioada festivalului.

73.000 de persoane au participat la SAGA Festival pe Arena Națională, iar dintre acesta 97 au avut probleme medicale, 13 fiind transportate la spital. Un tânăr de 25 de ani a decedat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Azi casca politia clanurile, maine calca clanurile politia !
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Iar "clanuri", iar "satre" care fac ca legea sa fie ridiculizata ?!