De ce hernia de disc apare tot mai des și la tineri. Cum poate fi tratată fără să ajungi pe masa de operație

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 02:14
7387 citiri
De ce hernia de disc apare tot mai des și la tineri. Cum poate fi tratată fără să ajungi pe masa de operație
Deși hernia de disc poate apărea în orice parte a coloanei vertebrale, aceasta apare cel mai frecvent în zona lombară FOTO: Unsplash.com

Hernia de disc este o boală frecventă și dureroasă. Este însă o afecțiune care poate fi tratată fără să mai fie nevoie de intervenție chirurgicală.

Boală a coloanei vertebrale, hernia este tot mai frecventă în rândul tinerilor din cauza stilului de viață sedentar.

Factori de risc

Hernia de disc este afecţiunea întâlnită la nivelul discurilor aflate între vertebrele coloanei. Poate fi localizată la oricare dintre porțiunile coloanei vertebrale, dar regiunile cervicală și lombară sunt cele mai afectate. Așa cum spune și numele, hernia de disc este o afecțiune a discului dintre vertebre.

În general, un efort fizic intens generează hernia de disc, care debutează cu o durere bruscă. Pe lângă acesta, mai pot exista și alți factori de risc cum ar fi obezitatea și factorii genetici.

Lipsa sportului din școli

Nici în școli nu se pune atât de mult accent pe sport, care ar ajuta în prevenirea afecțiunii, spun medicii.

Tot mai mulți tineri ajung să aibă hernie de disc. Aceasta poate fi cauzată de multe din practicile omului modern, precum sedentarismul și alimentaţia nesănătoasă.

În cazul copiilor, poziția incorectă în bancă este un factor care contribuie la apariția bolii.

Simptomele herniei de disc

Simptomele sunt diferite de la pacient la pacient, dar și în funcție de locul în care se află hernia.

Durerea poate crește treptat, iradiind de-a lungul fibrelor nervoase, de la moderată la foarte intensă. Daca herniile nu sunt diagnosticate din timp, acestea se pot agrava rapid.

Foarte mulți oameni amână prezentarea la medic pentru că simptomele sunt nespecifice. În alte cazuri, pacienții au hernie de disc, dar nu prezintă niciun simptom.

Ce sunt herniile cervicale

În cazul herniilor cervicale, pacientul prezintă astenie musculară la nivelul membrelor superioare, durere intensă la nivelul umerilor, dar și dureri în regiunea gâtului.

Totodată, își întoarce cu greu capul și nu poate să efectueze mișcări bruște. Simte o durere iradiată în umăr, braț, antebraț și mai rar la nivelul palmei, degetelor. Mai are și o durere accentuată la râs, tușit și strănut.

Hernia de disc poate fi vindecată fără operație

Tratamentul herniei poate fi medicamentos sau chirurgical. Pacientul trebuie, însă să își schimbe și stilului de viaţă.

Hernia de disc este o boală care poate fi vindecată fără bisturiu, cu ajutorul angiografiei terapeutice. Această procedură permite vizualizarea cu ajutorul razelor X produse de un aparat numit angiograf a vaselor de sânge în vederea diagnosticului sau tratamentului unor boli printre care și hernia de disc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Documentarul despre "tulburarea neurologică rară" de care suferă Céline Dion va fi difuzat de o platformă de streaming
Documentarul despre "tulburarea neurologică rară" de care suferă Céline Dion va fi difuzat de o platformă de streaming
"I Am: Céline Dion", documentarul în care cântăreaţa vorbeşte despre boala care o ţine departe de scenă, Stiff Person Syndrome, va fi prezentat pe Prime Video în 25 iunie, a anunţat...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#hernia de disc, #boala, #tineri, #sedentarism, #spate, #dureri , #stiri sociale