Reacția celor de la Hermannstadt după ce au fost penalizați cu nouă puncte: "Nu permitem nimănui să își bată joc"

Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 08:14
4116 citiri
Reacția celor de la Hermannstadt după ce au fost penalizați cu nouă puncte: "Nu permitem nimănui să își bată joc"
Hermannstadt încheiase anul cu o victorie pe terenul lui CFR Cluj

Hermannstadt ocupa locul 6 la finalul anului 2022, dar în urma depunctării a căzut pe locul 9.

Înaintea sibienilor au trecut Sepsi, Petrolul și Voluntari. Oficialii celor de la Hermannstadt au reacționat dur în urma deciziei luată de FRF și au anunțat că vor face recurs la toate căile de atac posibile.

FC Hermannstadt a anunţat, joi, că a fost depunctată cu nouă puncte, decizia fiind luată de Administraţia de Monitorizare Financiară a FRF, însă fără să se ţină cont de noul plan de reorganizare pentru club.

“În cei 7 ani şi jumătate de (scurtă) existenţă, s-au întâmplat atât de multe la clubul nostru încât foarte probabil cândva se va scrie o carte după care se va face un film. Iată că acum, în prag de sărbători, primim cadou în premieră o depunctare de 9 puncte. Fără îndoială, situaţia este una regretabilă, însă noi ne permitem să o catalogăm ca fiind una 100% nemeritată şi injustă. Depunctarea ne-a fost dictată de către Administraţia de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se ţină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Vă reamintim că acest nou plan a fost aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu şi a intrat deja în aplicare”, a precizat FC Hermannstadt pe Facebook.

Gruparea a precizat că va lupta pentru recuperarea punctelor. “Îi asigurăm pe toţi suporterii FCH şi pe iubitorii fotbalului sibian că vom lupta până la ultima resursă legală şi morală pentru a recupera această pierdere grea! Este vorba despre munca staff-ului administrativ, staff-ului tehnic şi mai ales a acestor fotbalişti minunaţi care ne-au făcut pe toţi să fim atât de mândri! Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunţa sub nici o formă! Nu ne batem joc şi nu vom permite nimănui să facă aşa ceva! Ştim că avem dreptate şi este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) din Lausanne, Elveţia, ne va recunoaşte acest fapt! Aşa că vom lupta pe toate căile juridice posibile! În astfel de momente dificile avem nevoie de înţelegerea, răbdarea şi susţinerea tuturor suporterilor noştri. Contează enorm!”, a adăugat FC Hermannstadt.

Echipa sibiană a înregistrat în actualul sezon al Superligii nouă victorii şi şase remize, dar în urma depunctării a căzut pe locul 9 în clasament, cu 24 de puncte.

Înaintea depunctării, Hermannstadt era pe locul 6, cu 33 de puncte.

FCSB a irosit o nouă șansă de a deveni campioană. Cum s-a terminat meciul cu Sepsi, cu Florinel Coman accidentat
FCSB a irosit o nouă șansă de a deveni campioană. Cum s-a terminat meciul cu Sepsi, cu Florinel Coman accidentat
Echipa bucureşteană FCSB a încheiat la egalitate miercuri seara, în deplasare, scor 2-2, cu formaţia Sepsi OSK, în etapa a şasea din play-off-ul Superligii. Meciul de la Sf. Gheorghe a...
S-a stabilit prima echipă promovată în Superliga, pentru prima dată în istorie
S-a stabilit prima echipă promovată în Superliga, pentru prima dată în istorie
Echipa Unirea Slobozia a învins miercuri, în deplasare, scor 1-0, gruparea CS Mioveni, în etapa a şasea din play-off-ul ligii secunde. Unirea Slobozia a promovat în Superligă pentru prima...
#hermannstasdt, #CFR Cluj, #Superliga , #stiri fotbal