Un fost Secretar de Stat al SUA avertizează: Lumea nu este pregătită pentru acest scenariu al lui Putin

Joi, 12 Mai 2022, ora 00:11
7123 citiri
Un fost Secretar de Stat al SUA avertizează: Lumea nu este pregătită pentru acest scenariu al lui Putin
Henry kissinger crede că lumea trăiește într-o nouă eră, în contextul războiului din Ucraina FOTO: CFR

Fostul Secretar de Stat al SUA, Henry Kissinger, care a dat un interviu în publicația Financial Times din Marea Britanie, avertizează omenirea că în prezent suntem într-o ”eră complet nouă”, iar lumea nu este pregătită dacă Vladimir Putin folosește armele nucleare.

Kissinger spune, de asemenea, că ”trebuie să încercăm să înțelegem care este linia roșie” a Rusiei și ”cât timp va continua această escaladare” în războiul din Ucraina, potrivit FT.

Fostul oficial american, născut în Germania, în vârstă de 98 de ani, a fost Secretar de Stat al SUA în mandatele președinților Richard Nixon și Gerald Ford, între 1973 și 1977.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El afirmă că lumea trebuie să se gândească la cum să reacționeze în cazul în care dictatorul rus Vladimir Putin se decide să utilizeze armele nucleare în războiul din Ucraina.

Fostul comandant al trupelor SUA din Europa: Cum poate Occidentul să-l nenorocească definitiv pe Putin

”Dacă această linie este depășită, aceasta ar fi un eveniment extraordinar de important”, spunând că răspândirea armelor nucleare și creșterea sistemelor sofisticate înseamnă că ”acum trăim într-o eră complet nouă”.

El a adăugat că ”aproape nu există nicio discuție la nivel internațional despre ce s-ar întâmpla, dacă armele nucleare ar fi folosite efectiv”. În trecut, atât Rusia, cât și Statele Unite au acceptat înfrângerea în fața unor țări non-nucleare, precum Afganistanul, ”fără a recurge la astfel de arme, care în sens tehnic, ar fi pus capăt războiului.

Arma secretă a Ucrainei contra Rusiei: Mai letală decât cele ale NATO și care l-a surprins pe Putin VIDEO

Putin are ”un fel de credință mistică în istoria Rusiei”, potrivit declarației lui Kissinger, pe care l-a întâlnit de peste 20 de ori, în cariera sa politică. El a spus că nu poate prezice ce ar putea declanșa folosirea de către Putin a armelor nucleare.

Liderul de la Kremlin ”a calculat greșit situația cu care s-a confruntat la nivel internațional și, fără îndoială, a calculat greșit capacitățile militare ale Rusiei”, în privința războiului din Ucraina, a apreciat Henry Kissinger.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov, a avertizat joi, 25 aprilie, că facilitățile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate permanent pe teritoriul polonez, vor deveni o țintă...
#Henry Kissinger, #Vladimir Putin, #arme nucleare Rusia, #arme nucleare, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina , #Statele Unite
Comentarii
S
Stan
rank 1
Nu cred ca tipul ăsta centenar mai poate avea vreo contribuție...