Se poate inversa procesul de îmbătrânire? Oamenii de știință de la Harvard au găsit elixirul tinereții

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 10:27
8135 citiri
Se poate inversa procesul de îmbătrânire? Oamenii de știință de la Harvard au găsit elixirul tinereții
În filmul Benjamin Button, Brad Pitt se naște bătrân și întinerește

Laboratorul de știință de la Harvard condus de biologul David Sinclair a reușit să inverseze procesul de îmbătrânire. Deocamdată doar pentru șoareci.

Folosind proteine care pot transforma o celulă adultă într-o celulă stem, Sinclair și echipa sa au resetat celulele îmbătrânite ale șoarecilor la versiuni anterioare ale lor, scrie CNN.

În prima descoperire a echipei sale, publicată la sfârșitul anului 2020, șoarecii bătrâni cu vedere slabă și retinele afectate au putut să vadă brusc din nou. Se poate ca această metodă să funcționeze și pentru oameni?

„Este o resetare permanentă, din câte putem spune, și credem că poate fi un proces universal care ar putea fi aplicat pe tot corpul pentru a ne reseta vârsta”, a spus Sinclair, care a petrecut ultimii 20 de ani studiind modalități de a inversa efectele timpului.

„Dacă inversăm îmbătrânirea, aceste boli nu ar trebui să se întâmple. Avem astăzi tehnologia pentru a putea ajunge la peste 100 de ani fără să vă faceți griji că faceți cancer la 70 de ani, boli de inimă la 80 de ani și Alzheimer la 90 de ani”, Sinclair a spus audienței la Life Itself, un eveniment de sănătate prezentat în parteneriat cu CNN.

Studiile care vor spune dacă intervenția genetică care a revitalizat șoarecii se poate aplica și pe oameni sunt în stadii incipiente, a spus Sinclair.

Vor trece mulți ani înainte ca testele pe oameni să fie terminate, analizate și aprobate.

În timp ce așteptăm ca știința să stabilească dacă și noi ne putem reseta genele, există multe alte modalități de a încetini procesul de îmbătrânire și de a ne reseta ceasurile biologice, a spus Sinclair.

„Sfaturile de top sunt pur și simplu: mâncați multe plante, mâncați mai rar, dormiți suficient și găsiți-vă preocupări sociale”, a spus Sinclair.

“Cred sincer că vom putea merge la farmacie cu o rețetă și că acele medicamente ne vor da înapoi cu 10 ani”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Harvard, #studiu, #imabtranite, #david siclair, #Benjamin Button , #stiri life style