Cum se poate transforma o hartă într-un instrument de promovare

Advertorial
Joi, 28 Decembrie 2023, ora 15:33
2676 citiri
Cum se poate transforma o hartă într-un instrument de promovare
FOTO laurentiuartugyan.com

Promovarea este cheia succesului în aproape orice domeniu și fără publicitate este foarte dificil să ajungi la un număr cât mai mare de potențiali clienți. În acest context există foarte multe metode prin care orice business se poate promova pe piață. Totuși, puține business-uri s-ar gândi la opțiunea de a se promova prin intermediul unor hărți turistice sau a hărților personalizate.

Cele mai multe afaceri aleg să plătească reclame în social media și în mass-media sau să apeleze la publicitate prin articole SEO și advertoriale. Cu siguranță că aceste metode funcționează și aduc vânzări mari. În măsura în care până acum nu te-ai gândit la posibilitatea de a promova o afacere prin intermediul unor hărți, în continuare vei afla cum o hartă poate deveni un instrument de publicitate.

Categorii de hărți care sunt frecvent folosite

Atunci când discutăm despre o hartă, avem în vedere reprezentarea spațială a unui anumit teritoriu. Orice hartă este folosită pentru orientare și pentru informare cu privire la o anumită zonă printr-o reprezentare la scară a realității. În societatea modernă hărțile sunt folosite mai ales în domeniul turistic și în domeniul urbanistic.

Hărțile turistice sunt folosite de către centrele de informare turistică din diferite localități, de către unitățile de cazare, agențiile de turism și organizațiile de promovare turistică. Hărțile urbanistice sunt de asemenea foarte utile pentru a plasa în diferite locuri dintr-un oraș planul orașului sau anumite proiecte de infrastructură.

Dincolo de aceste două utilizări care sunt frecvent întâlnite și unde hărțile sunt foarte eficiente, există și alte moduri în care poate fi utilizată o hartă personalizată. Spre exemplu se poate realiza harta unui camping, harta transportului public, harta unui resort turistic, harta parcurilor de aventură și de agrement, hartă pentru trasee tematice în aer liber sau hărți pentru redarea datelor statistice din cadrul unui proiect.

Întreaga paletă de hărți poate fi concepută atât sub forma hărților printate pe suport de hârtie de diferite grosimi, cât și sub forma hărților digitale care ulterior să fie încărcate pe website-uri sau platforme online. În acest sens este recomandat să apelezi la servicii cartografie și cartografie digitală.

Promovarea unui business cu ajutorul hărților

În măsura în care te întrebi cum ar putea o afacere să fie promovată prin intermediul unei hărți turistice sau a unei hărți personalizate, trebuie spus că vorbim despre mai multe modalități.

Promovarea unui brand pe verso-ul hărții – una dintre cele mai simple și frecvent folosite metode este aceea de a plasa brand-ul pe verso-ul hărții. În acest mod un turist sau un vizitator care folosește harta respectivă în timpul călătoriei sale va putea afla despre o afacere și despre produsele sau serviciile pe care le oferă. Mai ales în cazul turiștilor străini, o astfel de abordare este foarte eficientă pentru afacerile care oferă servicii și produse în domenii conexe turismului, precum transport, alimentație publică, vânzarea de suveniruri sau locuri de petrecere a timpului liber și de agrement.

Promovare afacere pe harta propriu-zisă – a doua metodă este de a promova un business prin reprezentarea pe hartă a sediului afacerii și a punctelor de lucru sau de desfacere. Această abordare depinde de domeniul de activitate al fiecărui business. Însă putem vorbi spre exemplu de realizarea unei hărți turistice sau a unei hărți de transport public care să fie finanțată de către o afacere și pe harta respectivă să fie prezent brand-ul respectiv.

Finanțarea producției de hărți de către mai multe afaceri – o altă modalitate prin care o afacere poate fi promovată este prin a susține costurile de realizare a hărților de mai multe brand-uri dintr-un anumit oraș sau dintr-o anumită regiune. Harta poate avea drept obiectiv promovarea zonei respective din punct de vedere turistic, dar în același timp hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, pub-uri, centre de spa, centre de agrement sau alte astfel de servicii pot să se promoveze prin plasarea brand-ului și a serviciilor pe hartă, dar și prin plasarea locației pentru respectivele business-uri.

Cumpărarea spațiului publicitar și a link-urilor pe hărțile digitale – o metodă mai modernă și care se regăsește în trend-ul actual este acela de a cumpăra spațiu publicitar sau backlink-uri pe hărțile în format digital. Dacă se optează pentru o astfel de hartă digitală, o afacere poate să se promoveze fie prin plasarea brand-ului, fie chiar prin plasarea pe hartă a locațiilor unde aceasta își desfășoară activitatea pentru clienți.

Acestea sunt principalele moduri prin care o hartă poate deveni un instrument de promovare a unei afaceri. Indiferent dacă ai nevoie de o hartă personalizată pentru afacerea pe care o administrezi în domeniul turismului sau dacă reprezinți o instituție publică având drept obiectiv promovarea turismului într-o anumită regiune, poți să ai în vedere să apelezi la servicii de cartografie pentru realizarea de hărți.

Laurențiu Artugyan este specializat în cartografie și cartografie digitală, și deține o experiență îndelungată în realizarea de hărți turistice, hărți pentru transport public, hărți urbane și alte categorii de hărți personalizate. Pentru mai multe informații privind serviciile de cartografie și cartografie digitală, te invităm să accesezi laurentiuartugyan.com.

S-a stabilit prima echipă promovată în Superliga, pentru prima dată în istorie
S-a stabilit prima echipă promovată în Superliga, pentru prima dată în istorie
Echipa Unirea Slobozia a învins miercuri, în deplasare, scor 1-0, gruparea CS Mioveni, în etapa a şasea din play-off-ul ligii secunde. Unirea Slobozia a promovat în Superligă pentru prima...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#harti, #promovare, #promovare afacere , #stiri magazin