Primul oraș care oprește apa și căldura ca urmare a crizei gazelor din Rusia. Cetățenii, avertizați să se aștepte la măsuri dure

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 09:51 6912 citiri
Măsuri drastice pentru reducerea consumului de gaz FOTO Pixabay

Orașul german Hanovra a oprit încălzirea și apa caldă în toate clădirile publice din cauza crizei gazelor din Rusia, fiind primul oraș mare care ia o astfel de măsură drastică.

Orașul din nordul Germaniei a decis că apa caldă nu va mai fi disponibilă pentru spălarea mâinilor în clădirile publice sau la dușurile de la piscine și săli de sport, potrivit BBC.

Fântânile publice au fost oprite pentru a economisi energie, iar clădirile importante, precum primăria și muzeele, nu vor mai fi iluminate pe timp de noapte pe clădirile importante.

Primarul Belit Onay a spus că obiectivul este reducerea consumului de energie al orașului cu 15%, ca reacție la o „lipsă iminentă de gaz”.

De asemenea, clădirile publice nu vor mai primi căldură din aprilie până la sfârșitul lunii septembrie, în fiecare an. Temperaturile în interior vor fi limitate la cel mult 20 de grade Celsius pentru restul anului, cu unele excepții.

Orașul interzice aparatele portabile de aer condiționat, radiatoarele și caloriferele.

Germania a confirmat că o suprataxă la gaz anunțată pentru consumatori ar putea fi mult mai mare decât se anticipa anterior.

”Nu putem spune încă cât va costa gazul în noiembrie, dar vestea amară este că, cu siguranță, sunt câteva sute de euro pe gospodărie”, a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com