Selectionerul nationalei feminine de handbal, dupa 4 esecuri din 5 meciuri la Euro: "Trebuie sa avem grija de viitor"

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 11:31
2464 citiri
Selectionerul nationalei feminine de handbal, dupa 4 esecuri din 5 meciuri la Euro: "Trebuie sa avem grija de viitor"
Bogdan Burcea

Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Bogdan Burcea, a declarat dupa infrangerea suferita in fata Ungariei (24-26), la EURO 2020, ca trebuie sa avem grija de viitorul echipei reprezentative, conform agerpres.ro.

"Trebuie sa avem grija de viitorul nostru si de prezenta la turneul preolimpic", a spus Burcea, potrivit site-ului FRH.

"Mergem mai departe, trebuie sa continuam. Avem alt meci, speram sa avem mai mult noroc. Va fi greu, pentru ca nu avem zi de pauza, este un program greu pentru jucatoare, acum, la final de turneu. Sper ca toate sa termine cu bine turneul. Cat despre program, poate ca nu este cea mai buna decizie care s-a luat pentru sportivi", a mai spus Burcea dupa meciul pierdut in fata Ungariei.

Romania a avut mari probleme pe faza de atac, cu un procentaj de doar 53% reusita la aruncari si 15 mingi pierdute in meciul cu Ungaria. Romania va incheia pe ultimul loc (sase) in a doua grupa principala, aceasta fiind cea mai slaba evolutie a nationalei noastre de la editia din 1998, cand s-a clasat pe 11.

Cea mai buna jucatoare a echipei Romaniei in meciul cu Ungaria a fost pivotul Lorena Ostase, care a marcat opt goluri: "Am dorit tare mult sa castigam, s-a vazut pe teren, dar ele au fost mai norocoase decat noi in unele momente ale jocului. Vom vedea ce va fi, speram sa jucam mai bine contra Olandei".

Portarul Ana Mazareanu a avut o evolutie buna cand a intrat, pe finalul meciului: ''Ne-am dorit foarte mult sa castigam acest meci. Ne-am pregatit foarte bine, dar am facut foarte multe greseli si asta a contat foarte mult in final. Maine (marti, n. red.) e un alt meci, vrem sa ne odihnim si sa castigam''.

Autoarea unui gol in partida cu Ungaria, Ana Maria Iuganu, a declarat, la randul sau: ''A fost un meci greu, am intalnit un adversar dificil. Ne-am pregatit, insa nu am avut noroc, am ratat multe lovituri si suntem dezamagite de acest rezultat, dar trebuie sa uitam pentru ca avem foarte putin timp de recuperare si maine (marti, n. red.) trebuie sa fim gata pentru intalnirea cu Olanda''.

Nationala Romaniei a fost invinsa de echipa Ungariei cu scorul de 26-24 (13-14), luni seara, la Kolding, intr-un meci din Grupa principala II a Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2020 din Danemarca.

Romania va juca marti ultimul sau meci la EURO 2020, contra Olandei, de la ora 17:00.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Bogdan Burcea, #Euro 2020, #handbal feminin , #stiri handbal