Scandal uriaș la alegerile de la Federația de handbal. Campionii mondiali n-au fost lăsați în sală: ”Am fost umiliți”

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 16:35
4397 citiri
Scandal uriaș la alegerile de la Federația de handbal. Campionii mondiali n-au fost lăsați în sală: ”Am fost umiliți”
Cornel Oțelea

Fostul handbalist Cornel Oţelea, prezent, joi, alături de foştii campioni mondiali şi olimpici Cristian Gaţu, Valentin Samungi, Mihai Marinescu şi Radu Voina la Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Handbal, a declarat că fostele glorii nu sunt lăsate să intre în sală, dar, în schimb intră conducerea COSR pentru a-l "lăuda" pe preşedintele în exerciţiu Alexandru Dedu.

"Noi, campioni mondiali şi medaliaţi olimpici, nu suntem acceptaţi în sală pentru a vorbi despre handbal, nu despre agricultură. În schimb intră în sală preşedintele şi secretarul general al COSR ... şi nu ştiu dacă au avut mandat pentru a intra. Însă au intrat pentru a vorbi despre actualul preşedinte şi ce a făcut pentru handbalul românesc şi de rezultate. Dar întreb şi eu, care rezultate? A, au fost nişte calificări... dar astea nu sunt performanţe, sunt doar nişte condiţii pentru a ajunge sus.

Conducerea COSR a venit să îl felicite pe domnul Dedu, care dânsul este vicepreşedinte al COSR. A venit să-şi laude colegul pentru ce a făcut. De ce? Pentru că şi conducerea COSR a fost aplaudată de către federaţiile sportive pentru cele patru medalii câştigate la Tokyo. La fel patru au fost şi la Jocurile din Brazilia. Deci în anii aceştia nu s-a făcut nicio performanţă în sportul olimpic românesc. Şi atunci discutăm despre un grup care se sprijină unii pe alţii. Iar handbalul va ajunge în urna a patra şi atunci o să spunem că e o performanţă să joace în calificări cu Bosnia, cu Luxemburg sau Feroe", a spus Oţelea, aflat la o cafea la Hotel Marriott alături de foştii săi colegi.

"Noi am venit să bem o cafea şi să recunoaştem nişte feţe de la Adunarea Generală, foşti colegi sau handbalişti... dar n-am identificat pe nimeni. E ruşinos. Eu cred într-o schimbare, dar după cum se derulează lucrurile nu prea mai cred... Dacă foştii campioni mondiali nu sunt primiţi la Adunarea Generală şi nu ni s-a dat cuvântul... atunci ce căuta preşedintele COSR?", a declarat şi Cristian Gaţu.

Radu Voina a afirmat că el şi colegii săi au fost umiliţi prin faptul că nu li s-a permis accesul în sala în care are loc Adunarea Generală de alegeri a FRH.

"Eu mă simt bine alături de colegii mei aici, nu avem intenţia de a intra în sală pentru a crea confuzie sau a face campanie pentru unul sau altul dintre candidaţi, cum a făcut domnul Mihai Covaliu, care nu ştiu cu ce drept a intrat aici. Noi am cerut oficial să intrăm, dar ni s-a răspuns cu umilinţă. Noi am fost umiliţi, dar noi am venit aici... însă e clar că la Adunarea Generală nu sunt oameni din handbal. Noi nu suntem oameni războinici, am făcut şi noi puţin handbal", a precizat Voina.

Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Handbal s-a desfășurat la Hotelul Marriott din Capitală.

Constantin Din a fost ales în funcţia de preşedinte, în care îi succede lui Alexandru Dedu, care a fost de asemenea candidat. Din a obţinut 157 de voturi în turul doi, în timp ce Alexandru Dedu a obţinut 66.

Cei doi au ajuns în turul doi, după ce în primul tur Constantin Din a primit 95 de voturi şi Alexandru Dedu 79. Tot în primul tur, Bogdan Voina, fost handbalist la Steaua, a primit 48 de voturi, iar Maximilian Gavrilă, director al clubului de la Şcoala 181 din Bucureşti, un vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
#handbal, #alegeri, #presedinte, #Cornel Otelea, #scandal , #stiri handbal