Ne-a batut si Ungaria la Europeanul de handbal feminin si nu avem niciun punct in Grupa Principala

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 22:56
9935 citiri
Ne-a batut si Ungaria la Europeanul de handbal feminin si nu avem niciun punct in Grupa Principala
Foto: Facebook / FRH

Nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut luni, la Kolding, meciul cu reprezentativa Ungariei, scor 24-26 (14-13), in al doilea meci din grupa principala II a Campionatului European din Danemarca.

Pentru Romania au marcat Ostase 8 goluri, Neagu 5, Laslo 3, Buceschi 3, Seraficeanu 2, Dinca 1, Popa 1, Iuganu 1.

Tot luni, in grupa II, Olanda - Germania, scor 28-27.

Dupa disputele de luni, clasamentul grupei II este: Norvegia 8 puncte, calificata in semifinale, Croatia 6, Olanda 4, Germania 4, Ungaria 2, Romania 0.

Romania va juca ultima partida din grupa II marti, cu Olanda. Marti se joaca si toate celelalte meciuri in ambele grupe, iar rezultatele vor stabili echipele calificate in semifinale si pe cele care vor juca pentru clasarea finala pe locurile 5-6. Alte meciuri de clasament final nu se mai disputa.

In primul meci din grupa II, Romania a pierdut cu Croatia, scor 20-25, iar anterior, in grupa preliminara D, a obtinut rezultatele: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia si 20-28 cu Norvegia.

Programul de marti la CE din Danemarca este:

Grupa I: 15 decembrie - Muntenegru - Spania, Franta - Suedia, Danemarca - Rusia.

Grupa II: 15 decembrie: Olanda - Romania (17.00), Croatia - Germania, Ungaria - Norvegia.

Primele doua clasate in grupele principale vor juca semifinalele, in 18 decembrie, iar in aceeasi zi se vor confrunta si echipele de pe locurile 3, pentru clasarea finala pe locurile 5-6. Finalele pentru medalii sunt programate in 20 decembrie.

Campioana europeana va obtine calificarea directa la CE2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

La ultima editie a Campionatului European, nationala Romaniei s-a clasat pe locul 4, dupa 20-24 cu Olanda, in finala mica. Chiar inaintea acestei partide, capitanul nationalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptura de ligamente in partida cu Ungaria, ratand lupta pentru medalii la CE.

Podiumul editiei din 2018, care a avut loc in Franta, a fost ocupat, in ordine, de Franta, Rusia si Olanda.

Detinatoarea recordului de titluri europene este Norvegia, cu 7 medalii de aur.

Romania participa pentru a 13-a oara la Campionatul European, din 14 editii, ratand o singura aparitie, in 2006. In 1998, a obtinut cea mai slaba clasare - locul 11, iar cea mai buna clasare a fost in 2010, cand a obtinut medalia de bronz. Clasarile complete: 1994 - locul 10, 1996 - 5, 1998 - 11, 2000 - 4, 2002 - 7, 2004 - 7, 2008 - 5, 2010 - medalie de bronz, 2012 - 10, 2014 - 9, 2016 - 5 si 2018 - 4.

Desfasurarea meciului:

Ungaria deschide scorul

Ratam si al doilea atac

Ungaria face 2-0

Neagu marcheaza primul gol pentru noi

Buceschi inscrie golul doi pentru noi

Dinca egaleaza pentru noi

Ostase marcheaza pentru Romania

Ungaria se distanteaza

Cristina Neagu inscrie pentru noi

Ostase reduce din diferenta

Denisa Dedu apara senzational si preluam conducerea

Inca o parada foarte buna a Denisei Dedu

Repriza a doua

Ratam primul atac

Laura Popa inscrie si de distantam

In aparare stam bine

Cristina Neagu inscrie si ea

Ungaria este in inferioritate, dar ne egaleaza

Am inceput sa facem greseli tot mai multe

Neague egaleaza

Ungaria preia conducerea

Lorena Ostase reduce din diferenta

Egalam din nou

Ratam foarte mult pe extreme

Ungaria inscrie din nou

Finalul meciului

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#romania ungaria european handbal feminin , #handbal feminin