Greu fără Cristina Neagu! România a suferit în fața Norvegiei la Mondialul de handbal. Ce urmează pentru tricolore

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 23:05 5294 citiri
Naționala de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, în ultimul meci din grupa preliminară C a Campionatului Mondial din Spania, de campioana europeană Norvegia, scor 33-22 (17-11). Tricolorele încheie pe locul 2 în clasamentul final al grupei C şi merg mai departe cu doar 2 puncte.

Principalele marcatoare pentru România au fost Laslo - 6 goluri şi Pintea - 5 goluri.

Cu o evoluţie excelentă în primele 20 de minute, tricolorele (lipsite de vedeta Cristina Neagu, care a decis să nu participe la acest Mondial) au fost încurajate şi aplaudate toată partida de sute de români stabiliţi în Castellon, care au creat o atmosferă electrizantă.

În urma rezultatului, Norvegia încheie lider, cu 6 puncte, urmată în clasament de România 4, Kazakhstan 2, şi Iran, niciun punct.

În grupele principale se califică astfel Norvegia, România şi Kazakhstan, care vor continua competiţia cu câte 4, 2, respectiv niciun punct, după confruntările directe. În grupa principală II, tricolorele se vor duela cu Olanda, Suedia şi Puerto Rico.

Rezultatele României în grupa C sunt următoarele: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia.

Meciurile din grupele principale vor avea loc între 8 şi 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Desfășurarea LIVE:

*23-14 în minutul 40 pentru Norvegia.

*România e condusă la pauză cu 17-11.

*10-7 Norvegia în minutul 20.

*4-3 pentru Norvegia în minutul 10.

În faza grupelor principale, tricolorele vor juca în compania primelor trei clasate în grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

Meciurile din grupele principale vor avea loc între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News