Ce a făcut România în ultimul meci la Mondialul de handbal feminin

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 20:32
4444 citiri
Ce a făcut România în ultimul meci la Mondialul de handbal feminin
România. Foto: Facebook / FRF

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă luni, la Castello, de reprezentativa Suediei, scor 34-30 (19-16), în ultimul meci din grupa principală II. Tricolorele încheie CM din Spania pe locul 4 în grupa II şi la general pe unul din locurile 13-16. Obiectivul oficial al României era clasarea în primele 10 naţiuni.

În grupa II s-a mai jucat, tot luni, meciul Kazakhstan-Puerto Rico 30-27, iar ultima dispută a zilei, între campioana europeană Norvegia şi campioana mondială Olanda, va decide cele două echipe calificate în sferturile de finală din această grupă. Înaintea meciului, ambele echipe au câte 7 puncte, iar Suedia a adunat 8 după victoria cu România.

În grupa I s-a jucat meciul Polonia - Muntenegru 33-28, iar celelalte două programate luni sunt între Serbia - Slovenia şi Rusia - Franţa. Din grupa I, Franţa şi Rusia sunt deja calificate în sferturi.

Naţionala României va reveni în ţară marţi seară.

Tricolorele au jucat şase partide la CM din Spania, iar rezultatele complete sunt: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia (grupa preliminară C), 30-31 cu Olanda, 43-20 cu Iran şi 30-34 cu Suedia (grupa principală II).

Meciurile din sferturile de finală se vor juca în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie. Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Echipa României a bifat a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Schimbare radicală la turneul final. România s-a calificat miraculos, pentru prima dată în istorie
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care...
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi. La...
#Romania, #handbal feminin, #Campionatul Mondial , #handbal feminin