Explicatiile unei rusini istorice. Cum a ajuns Romania sub Kosovo la handbal masculin. Ce spune selectionerul

Luni, 03 Mai 2021, ora 16:54
Autor: Teodor Serban
Explicatiile unei rusini istorice. Cum a ajuns Romania sub Kosovo la handbal masculin. Ce spune selectionerulNationala de handbal masculin

Antrenorul Rares Fortuneanu a declarat, dupa ce nationala de handbal masculin a ratat calificarea la CE2022, ca aceasta a fost pierduta la cele doua meciuri cu Kosovo, din care Romania a scos un singur punct din patru posibile, conform news.ro.

Tricolorii au fost invinsi, duminica seara, de Muntenegru, scor 23-19, in ultimul meci din grupa 8 preliminara a CE2022, astfel ca au incheiat grupa pe ultimul loc si au ratat turneul final.

"Am avut doua scenarii favorabile: victoria sau meciul egal, ambele ne-ar fi putut aduce calificarea. Noi ne-am dus in Muntenegru sa castigam, stiind ca ei au avut doua meciuri in patru zile. Am incercat sa pregatim faza defensiva si sa profitam de cele doua schimbari pe care ei le-au propus ca sa marcam goluri pe contraatac si faza a doua, lucru care nu a functionat asa cum trebuie.

Apararea a mers bine, dar nu am reusit sa inscriem pe contraatac. Acest lucru ne-a defavorizat, pentru ca pe faza ofensiva nu am reusit sa gasim solutii usoare. Ei au avut o aparare agresiva, ceea ce i-a favorizat si au avut impact pe linia noastra de 9 metri.

Echilibrul s-a rupt la inceputul reprizei a doua, pe greselile noastre individuale, care au fost in numar de 18. Toata repriza a doua a trebuit sa fim in urmarire, presiunea a fost pe noi, ar fi trebuit sa nu facem greseli in atacul pozitional", a spus antrenorul Rares Fortuneanu.

"Calificarea s-a pierdut la cele doua meciuri cu Kosovo. Din pacate, este inca o campanie pentru Campionatul European ratata", a mai spus Fortuneanu.

Romania a ratat inca o calificare la un turneu final de Campionat European, la 25 de ani de la ultima participare, cand, in 1996, a ocupat locul al 9-lea. In campania pentru CE 2022, tricolorii au obtinut urmatoarele rezultate: 30-33 si 23-31 cu Suedia, 36-27 si 19-23 cu Muntenegru, 23-23 si 25-30 cu Kosovo.

Turneul final va avea loc in Ungaria si Slovacia, intre 13-30 ianuarie 2022.

 Articol citit de 2320 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Alooo
  03.05.2021, 18:36
  Alooo
  Si sub Armenia...Asta e din cauza conducatorilor de dupa revolutie..."Care sunt securisticomunisti...De exemplu , de cand a venit Burlanu la Frf , fotbalul e pe apa Sambetei...Dar el , Burlanu si ceilalti sefi , sunt plini de lovele...In tot sportul romanesc , investitiile intra in buzunarul sefilor...Secu...
  20GIS
  03.05.2021, 19:02
  hmm
  De ce doar conducatorii?! Media care promoveaza de 30 de ani incompetentii din falsitatea de fotbal romanesc nu are nici o vina? Mult mai usor este sa scrii zeci de articole despre nimicurile fotbalistice ... decit sa promovezi un sport unde fizicul impune legea.
  Gile
  03.05.2021, 18:19
  Intrebarea care ramane
  Daca nici contra nationalei Kosovo nu te poti califica la un turneu final atunci cand?
  Dupa infrangerea de la Bucuresti contra nationalei Kosovo toata federatia de handbal ar fi trebuit sa-si depuna demisiile (inclusiv femeia de serviciu)!
  Insa obrazul de mafiot PDS-ist este gros de tot!
  raulbaal
  03.05.2021, 18:18
  Lasa ba ,gargara!Demisia!
  La oi cu voi habarnistilor!
  joe-limonada
  03.05.2021, 17:44
  explicatia ....
  este simpla.
  kosovo v-a tras o scatoalca sa va aduca la realitate.
  tara lor exista chiar daca romania nu recunoaste asta.
  Grebla
  03.05.2021, 17:11
  Frunza verde mar rotat !
  Handbalul este un joc prea simplu sa reprezinte ceva , cit de cit .
  E un joc promovat in tarile socialiste , ca cere dotare putina si un jucatordevine bun in mai putin de un an, selectionatde la circiuma .
  Cineva trebuie sa ia si bataie la handbal. Ati fi vrut sa cistige tioate tarile ? Cum zicea Ceausila ," va urez la toti un loc fruntas si chiar locul unu . La toti ! "
  Asa minca-ti-as !
  20GIS
  03.05.2021, 18:58
  Fals
  Era important sa vedem cit de prost si incult esti.
  Handbalul este un sport care a aparut in europa de nord-vest acum o suta si ceva de ani. N-are nici o legatura cu tarile comunist - socialiste.
  Romania detine 4 titluri mondiale, iar handbalul masculin este singurul sport de echipa in care Romania a reprezentat o forta mondiala. Handbalul este un sport dificil care impune o conditie fizica excelenta.
  Din pacate, prostia, coruptia, promovarea a tot felul de smecherasi in alte sporturi, a facut sa nu mai reprezentam nimic in ziua de azi.