Romania debuteaza joi, cu Germania, la Europeanul de handbal feminin. Programul tricolorelor si sistemul de desfasurare al turneului

Joi, 03 Decembrie 2020, ora 08:54
4005 citiri
Romania debuteaza joi, cu Germania, la Europeanul de handbal feminin. Programul tricolorelor si sistemul de desfasurare al turneului
Cristina Neagu

Nationala de handbal feminin a Romaniei va debuta, joi, cu Germania, la Campionatul European din Danemarca. Va fi a 13-a aparitie la un turneu final continental si are loc la 10 ani, de cand tot in Danemarca, tricolorele obtineau medalia de bronz, singura din panoplia sa.

Cu lotul lovit de accidentari, testari pozitive si, din nou, cu sperante in capitanul Cristina Neagu, Romania are nevoie de un turneu perfect, pentru a spera la careul de asi si, implicit, la o medalie, conform news.ro.

Romania face parte din grupa D si va juca, in ordine, cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) si cu Norvegia (7 decembrie). Tricolorele, repartizate initial la Trondheim, vor evolua la Kolding dupa ce Danemarca a preluat intreaga organizare a turneului, in urma retragerii Norvegiei din calitatea de co-organizatoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Programul meciurilor nationalei Romaniei:

Joi:

Romania-Germania, 19:00, in direct pe Digi Sport 1, Look Sport+ si Telekom Sport 1

Sambata:

Polonia-Romania, 17:00, in direct pe Digi Sport 1, Look Sport+ si Telekom Sport 1

Luni:

Romania-Norvegia, 21:30, in direct pe Digi Sport 1, Look Sport+ si Telekom Sport 1

Tricolorele, repartizate initial la Trondheim, vor evolua la Kolding dupa ce Danemarca a preluat intreaga organizare a turneului, in urma retragerii Norvegiei din calitatea de co-organizatoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

In celelalte grupe joaca echipele: Franta, Danemarca, Muntenegru, Slovenia (grupa A), Rusia, Suedia, Spania, Cehia (B) si Olanda, Ungaria, Serbia, Croatia (C).

Primele trei clasate vor continua in grupele principale, locurile 1-3 din grupele A si B in grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C si D in grupa principala II, intre 10-15 decembrie.

In 18 decembrie vor avea loc semifinalele si meciul pentru clasarea finala pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate in 20 decembrie.

La ultima editie a Campionatului European, nationala Romaniei s-a clasat pe locul 4, dupa 20-24 cu Olanda, in finala mica. Chiar inaintea acestei partide, capitanul nationalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptura de ligamente in partida cu Ungaria, ratand lupta pentru medalii la CE.

Podiumul editiei din 2018, care a avut loc in Franta, a fost ocupat, in ordine, de Franta, Rusia si Olanda.

Ce a remarcat Adrian Mutu după amicalul dintre România și Columbia. "N-o să ne fie ușor la EURO"
Ce a remarcat Adrian Mutu după amicalul dintre România și Columbia. "N-o să ne fie ușor la EURO"
Tehnicianul formaţiei CFR Cluj, Adrian Mutu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că naţionala Columbiei a avut un ritm şi o viteză de joc mai bune la meciul amical cu...
Pe cine au remarcat columbienii din naționala României: "A fost cel mai bun!"
Pe cine au remarcat columbienii din naționala României: "A fost cel mai bun!"
Echipa naţională a României a pierdut marţi seara, scor 2-3, în faţa echipei naţionale a Columbiei, într-un meci amical disputat la Madrid. Columbia a dominat meciul şi a deschis...
#Cristina Neagu, #handbal feminin, #europene, #echipa nationala , #stiri handbal