Gheorghe Tadici nu poate sa doarma linistit dupa umilinta Romaniei la handbal: "Ne-a batut comuna Kosovo"

Luni, 15 Martie 2021, ora 15:08
3961 citiri
Gheorghe Tadici nu poate sa doarma linistit dupa umilinta Romaniei la handbal: "Ne-a batut comuna Kosovo"
Nationala de handbal. FOTO: Facebook / FRH

Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a fost invinsa de "comuna Kosovo" in preliminariile EURO 2022, facand referire la aria extrem de mica de selectie a selectionatei infiintate in urma cu doar sase ani.

"Nu stiu care e cuvantul mai grav, umilinta sau rusine. Ne-a batut comuna Kosovo... E ca si cum ar juca o comuna de la noi cu o echipa din Bucuresti", a spus antrenorul formatiei feminine HC Zalau.

Tadici a explicat ca infrangerea umilitoare cu Kosovo a fost cauzata de modul in care a fost gestionat handbalul romanesc masculin in ultimii zece ani.

"Problema este modul in care a fost gestionat handbalul masculin in ultimii 10 ani... Ma refer la faptul ca s-a jucat fara numar de straini, de abia de anul acesta s-a introdus obligatia de a avea doi romani in teren. Sa ne uitam care e viitorul handbalului masculin...

Stiti unde suntem cu juniorii si cu tineretul, adica anticamera echipei nationale? Va spun eu, in grupa a doua valorica, acolo suntem. Pentru prima data de 30 de ani incoace sau mai mult. Deci viitorul handbalului masculin nu suna bine atata timp cat realitatea este asta, ca suntem in grupa a doua valorica si cu juniorii, si cu tineretul", a precizat Gheorghe Tadici.

Echipa nationala masculina de handbal a Romaniei a fost invinsa de selectionata Kosovo, cu 30-25 (16-12), duminica seara, in Sala Polivalenta ''Ioan Kunst-Ghermanescu'' din Bucuresti, in Grupa a 8-a din faza a doua a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2022.

In clasament, Suedia ocupa primul loc, cu 6 puncte (3 jocuri), urmata de Romania, 3 puncte (4 j), Kosovo, 3 p (4 j), Muntenegru, 2 p (3 j).

Ultimele meciuri ale Romaniei vor avea loc pe 28 aprilie, cu Suedia, la Sibiu, si pe 2 mai, cu Muntenegru, la Podgorica.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante. Campioana en titre, Spania, si vicecampioana Croatia sunt deja calificate, la fel si gazdele Ungaria si Slovacia. Primele doua echipe din fiecare grupa, precum si cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final.

Ultima participare a nationalei Romaniei la un Campionat European a fost in 1996, la editia organizata de Spania, la care prima reprezentativa a incheiat pe pozitia a noua.

FOTO Cu ce s-a delectat Simona Halep intre sedintele de pregatire. Raspunsul amuzant al antrenorului Cahill

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#romania umilita de kosovo handbal masculin , #handbal masculin