Nationala de handbal masculin, rezultat rusinos in Kosovo. Repriza secunda de cosmar. Au scazut sansele de calificare la Euro

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 22:15
Autor: Teodor Serban
Nationala de handbal masculin, rezultat rusinos in Kosovo. Repriza secunda de cosmar. Au scazut sansele de calificare la Euro
Nationala de handbal masculin

Nationala de handbal masculin a Romaniei a remizat miercuri, la Pristina, cu reprezentativa Kosovo, scor 23-23 (14-9), in etapa a 3-a din grupa 8 preliminara a Campionatului Europan din 2022, conform news.ro.

Principalii marcatori tricolori au fost Grigoras si Neagu, cu cate 4 goluri.

In urma rezultatului, Romania ramane pe locul 2 in grupa 8, cu 3 puncte, dupa liderul Suedia, cu 6. Muntenegru este pe locul 3, cu 2 puncte, iar Kosovo pe locul 4, cu 1 punct.

Returul cu Kosovo va avea loc in 14 martie, la Bucuresti.

In primele doua etape, tricolorii au obtinut rezultatele: 30-33 cu Suedia si 36-27 cu Muntenegru. In ultimele doua meciuri ale grupei, Romania va juca in 28 aprilie, cu Suedia (la Sibiu), respectiv cu Muntenegru, in 2 mai (Podgorica).

Cele opt grupe de calificare sunt formate din cate patru echipe, in total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante.

Natiunile gazda, Ungaria si Slovacia, alaturi de campioana europeana Spania si finalista ultimei editii Croatia, sunt direct calificate la turneul final.

Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele doua clasate din fiecare grupa, plus inca patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai buna linie de clasament. Acestea vor fi determinate intr-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt in total), in care se vor lua in calcul doar rezultatele obtinute cu formatiile de pe primele doua locuri din fiecare grupa.

Partidele de calificare se vor desfasura intre 4 noiembrie 2020 si 2 mai 2021.

Turneul final va avea loc in Ungaria si Slovacia, intre 13-30 ianuarie 2022.

Citeste si:

Scandalos. Cine e sportiva data in judecata pentru ca a ramas insarcinata. I-a fost taiat si salariul pe o luna

Celebrul "Maracana" nu mai exista. Care va fi noul nume al stadionului din Rio. Polemica uriasa in jurul deciziei

10 martie 1974 - Povestea celui de-al patrulea titlu mondial cucerit de Romania la handbal masculin

 Articol citit de 2931 ori

    Citeste si:
    Comentarii