Drama iraniencei care nu s-a mai întors acasă după Mondialul de handbal. A fost pedepsită pentru că i-a picat hijabul de pe cap în meciul cu România VIDEO

Sambata, 18 Decembrie 2021, ora 11:36 22883 citiri
Shaghayegh Bapiri

Shaghayegh Bapiri este handbalista din naționala Iranului care a refuzat să se mai intoarcă în țara natală după Campionatul Mondial din Spania, invocând modul în care sunt tratate femeile în țara asiatică.

După ce a solicitat azil în Spania, sportiva a oferit un interviu în care a oferit detalii impresionante.

„Eu am refuzat să mă întorc în Iran, pentru că acolo se întâmplă nişte lucruri atât de rele, încât nu pot să le accept.

Uitaţi, să vă povestesc ceva despre primul nostru meci la Mondiale, cu România. O adversară, fără să vrea, în timpul jocului, mi-a tras vălul de pe cap. Nici nu puteţi să vă imaginaţi cum s-a purtat apoi cu mine supervizorul echipei... Dar, una peste alta, nu mai pot să accept să fiu tratată în felul acesta. De aceea, am şi rămas în Spania”, a spus handbalista.

„Sunt atât de multe restricţii pentru femeile din Iran...Nici nu ştiu cum să vă explic. Vă spun atât: dacă federaţia nu ne lua garanţii bancare, înainte să fim trimise în Spania, de 45.000 de euro de om, vă spun că nimeni din această echipă nu s-ar fi întors în Iran. Suferim enorm în Iran. Există o diferenţă uriaşă între bărbaţi şi femei în societatea iraniană.

Vă dau un singur exemplu, care nici n-are legătură cu sportul. O vecină de-a mea era bătută, periodic de soţul ei. Când a făcut, în sfârşit, plângere împotriva lui, judecătorul i-a spus aşa: ”Doamnă, în Iran, soţul are dreptul să vă bată o dată pe an”. După replica asta, femeia aia a renunţat la divorţ, la a-şi lua avocat, la tot. Atât de şocată a fost”, a povestit Shaghayegh Bapiri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Pieues
rank 4
trimiterea la youtube e interesanta..pt ca toti vorbim iraniana ...