Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

"E un moment al adevarului pentru nationala de handbal". Ce se va intampla dupa retragerea Cristinei Neagu

Joi, 22 Aprilie 2021, ora 13:36
3231 citiri
"E un moment al adevarului pentru nationala de handbal". Ce se va intampla dupa retragerea Cristinei Neagu
Cristina Neagu

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, a declarat joi ca retragerea Cristinei Neagu de la nationala de handbal feminin a Romaniei reprezinta momentul adevarului pentru echipa antrenata de Adrian Vasile, conform agerpres.ro.

"Cristina Neagu este cea mai buna handbalista din lume, de patru ori nominalizata. Faptul ca ea a hotarat asa, ii respectam aceasta decizie si probabil ca este un moment al adevarului, pentru echipa nationala feminina de handbal, dupa ratarea calificarii la Jocurile Olimpice", a declarat Covaliu la Izvorani, unde are loc Adunarea Generala a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

El spera ca echipa nationala de handbal feminin sa progreseze in perioada in care Neagu va absenta: "Sigur, acest rezultat de calificare la Campionatul Mondial este extraordinar si eu sper ca toate fetele, o generatie tanara, valoroasa, vor reusi sa creeze acel spirit care sa gaseasca echipa Romaniei intr-o pozitie mult mai buna atunci cand Cristina Neagu va reveni".

Cea mai buna handbalista romana din ultimii ani, Cristina Neagu, a anuntat, dupa meciul de la Skopje, cu Macedonia de Nord, ca se retrage temporar din echipa nationala, dar spera sa revina anul viitor.

''Sunt bucuroasa ca dupa doua deceptii, necalificarea la Jocurile Olimpice si necalificarea in Final Four-ul Ligii Campionilor cu CSM Bucuresti, vine aceasta calificare la Campionatul Mondial. Ma bucur ca suntem singura natiune care ne-am calificat la toate editiile acestei competitii majore. Urmeaza o pauza pentru mine, cel mai probabil in 2021 nu voi mai juca pentru nationala, dar sper ca de la anul sa ma intorc cu mai multa energie'', a declarat capitanul echipei nationale a Romaniei, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Neagu (32 ani), desemnata de patru ori cea mai buna jucatoare a lumii de catre Federatia Internationala de Handbal (2010, 2015, 2016, 2018), a explicat motivele care au dus la luarea acestei decizii.

''Am acumulat multa oboseala fizica si psihica, am avut parte de accidentari si este un moment bun sa ma odihnesc cateva luni. Nicio echipa nu trebuie sa depinda de o jucatoare ... usor, usor, fetele vor invata sa joace fara mine, sunt convinsa. Nu este o retrage propriu-zisa, ci temporara, iar cuvantul retragere nu este cel mai potrivit, pur si simplu am nevoie de cateva luni de pauza. Pana la urma, exista handbal si fara Cristina Neagu, echipa nationala merge mai departe si fara Neagu, asa cum a mers fara oricare jucatoare'', a spus Neagu.

Cristina Neagu nu a exclus posibilitatea de a continua la nationala pana in 2024, cand ar dori sa participe la Jocurile Olimpice.

''Daca ne-am fi calificat la Tokyo, este posibil sa fi vorbit acum despre o retragere definitiva ... Cum nu am realizat acest lucru, imi doresc o alta iesire din scena, de la nationala si din handbal, pentru ca daca vorbim despre Jocurile Olimpice de la Paris, atunci voi avea 36 ani. Daca voi continua sa joc handbal, voi veni de la anul la nationala pentru ca imi doresc sa ma calific la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice'', a subliniat Neagu.

Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat la Campionatul Mondial din 2021, dupa ce a surclasat echipa Macedoniei de Nord cu scorul de 35-20 (18-10), miercuri, la Skopje, in mansa secunda a barajului pentru turneul final din Spania. Tricolorele au castigat clar si prima mansa, sambata, la Bucuresti, cu 33-22 (15-11).

Romania a participat la toate cele 24 de editii ale Campionatului Mondial de handbal feminin si a obtinut patru medalii, aur in 1962, argint in 1973 si 2005, bronz in 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4. La precedenta editie a Mondialului, in 2019, Romania a incheiat pe locul 12 in Japonia.

Turneul final din Spania va avea loc in perioada 2-19 decembrie 2021.

Pas greșit pentru CSM București înainte de sferturile Ligii Campionilor. Câte goluri a dat Cristina Neagu
Pas greșit pentru CSM București înainte de sferturile Ligii Campionilor. Câte goluri a dat Cristina Neagu
Campioana CSM Bucureşti a remizat joi, pe teren propriu, cu formaţia Dunărea Brăila, scor 35-35 (19-15), în derby-ul etapei a XX-a a Ligii Naţionale. Principalele marcatoare ale meciului...
Amenințat cu absența de la Euro, Ianis Hagi a reacționat și a luat prima decizie: ”Cum a spus și tata...”
Amenințat cu absența de la Euro, Ianis Hagi a reacționat și a luat prima decizie: ”Cum a spus și tata...”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord, nici contra Columbiei, prezența sa la Euro 2024 fiind pusă sub semnul...
#Cristina Neagu, #handbal, #retragere, #nationala , #stiri handbal