Ce urmează pentru România după eliminarea de la Mondialul de handbal. Revine Cristina Neagu, dar avem emoții pentru Europene!

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 12:15 2582 citiri
Naționala de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă luni, la Castello, de reprezentativa Suediei, scor 34-30 (19-16), în ultimul meci din grupa principală II. Tricolorele încheie CM din Spania pe locul 4 în grupa II şi la general pe locul 13.

Tricolorele au fost lipsite la acest turneu final de prezența golgheterei Cristina Neagu, care a ales să nu participe la Mondiale, urmând să revină la națională în 2022, cu scopul declarat de a forța o calificare la Jocurile Olimpice din 2024.

Până la Olimpiadă, România va fi implicată în 2022 în calificările pentru Europeanul programat în luna noiembrie în trei țări (Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru).

România a fost plasată într-o grupă favorabilă, cu Danemarca, Austria și Insulele Feroe (din care se califică primele două clasate), însă primele rezultate au fost neconvingătoare. Astfel, echipa noastră a depășit cu greutate, pe teren propriu, echipa din Feroe (26-19, după 15-14 la pauză) și a remizat în Austria, scor 33-33.

Ca urmare, dacă Danemarca (favorita grupei) își va confirma statutul, atunci România și Austria vor da bătălia finală pentru Euro la finalul lunii aprilie 2022, în ultima rundă a preliminariilor, într-un meci în care tricolorele vor avea avantajul terenului propriu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News