O handbalistă suferă de scleroză în plăci și se retrage din sport

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 17:35
4090 citiri
O handbalistă suferă de scleroză în plăci și se retrage din sport
Amandine Tissier. Foto: Instagram / amandinetissier4

Handbalista Amandine Tissier, 28 de ani, de la echipa Les Neptunes de Nantes, suferă de scleroză în plăci şi este nevoită să-şi întrerupă cariera sportivă, informează lequipe.fr.

"Evoluţia bolii mele şi schimbarea tratamentului (...) nu îmi permit să menţin un nivel fizic optim şi să satisfac cerinţele unei jucătoare profesioniste de nivel înalt. Prin urmare, aleg să îmi ofer timp pentru a-mi stabiliza boala şi pentru a mă gândi la viitorul meu în plan personal", a spus Tissier, pe site-ul echipei Les Neptunes.

"Îi mulţumim jucătoarei pentru profesionalismul, transparenţa şi curajul ei. Neptunes de Nantes va continua să o susţină pe Amandine în proiectul său profesional şi în recalificare", a reacţionat Yoann Choin-Joubert, preşedintele clubului din Nantes.

În septembrie, Tissier a fost internată în spital, la Brest, pentru un tratament împotriva sclerozei în plăci, o maladie autoimună, care afectează sistemul nervos şi de care suferă de la finalul anului 2018.

"Vechiul meu tratament nu a funcţionat, boala nu a fost stabilă şi imediat neurologul meu a decis să mă treacă la aşa-numitul tratament de linia a doua. Evident, acest tratament este mai puternic decât cel vechi, dar per total, totul a mers bine. Ne întâlnim din nou, în curând, pe teren sau în altă parte", a declarat ea, în urmă cu două luni, pe reţelele de socializare.

Les Neptunes de Nantes din Franţa, deţinătoarea trofeului, face parte din Grupa B a EHF European League, alături de CS Minaur Baia Mare, Zglebie Lublin (Polonia) şi Bietigheim (Germania).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Se inaugurează o nouă sală de sport în România. Ce meci a fost programat în deschidere
Se inaugurează o nouă sală de sport în România. Ce meci a fost programat în deschidere
Noua sală polivalentă din Turda va fi inaugurată la nivel sportiv, duminică, atunci când este programată disputa din Liga Naţională de handbal masculin dintre Potaissa şi campioana Dinamo...
România, nedreptățită în Ungaria! O decizie fără logică ne-a luat și ultima șansă de calificare
România, nedreptățită în Ungaria! O decizie fără logică ne-a luat și ultima șansă de calificare
Naționala feminină de handbal ar fi avut dreptul să participe pe ultima sută de metri la unul dintre cele trei turnee preolimpice care se dispută între 11 şi 14 aprilie, însă federația...
#scleroza, #scleroza placi cauze, #handbal, #handbalista, #nantes , #stiri handbal