Haine contrafăcute care imitau branduri de lux, confiscate în urma unui control de amploare. Amenda primită de comercianți

Sambata, 29 Octombrie 2022, ora 16:31 2295 citiri
În urma descoperirii, au fost deschise dosare penale, întruct comercializarea de articole contrafăcute este infracţiune FOTO IPJ Vâlcea

Peste 140 de articole de îmbrăcăminte scoase la vânzare în magazine din judeţul Vâlcea au fost retrase şi reţinute de către poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice, care suspectează că este vorba despre articole contrafăcute, care poartă însemnele unor branduri de lux sau ale unor cunoscute mărci de articole sportive.

În urma descoperirii, au fost deschise dosare penale, întruct comercializarea de articole contrafăcute este infracţiune.

Controlul a fost făcut de către poliţiştii vâlceni la două societăţi comerciale care au magazine în Râmnicu Vâlcea şi în Drăgăşani. Poliţiştii au constatat că în respectivele magazine se aflau 144 de articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele unor mărci de renume.

„Bunurile în cauză, cu o valoare estimată la 15.000 de lei, au fost reţinute de poliţiştii în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost aplicată şi o sancţiune contravenţională conform O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, fiind confiscată suma de 974 de lei”, informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Vâlcea.

Poliţiştii au deschis de asemenea două dosare penale care vizează infracţiunea de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News