"Cu sufletul făcut bucăți, a zâmbit mereu": Gest impresionant făcut de Gică Hagi în ziua în care a fost dat afară de la națională

Duminica, 20 Noiembrie 2022, ora 23:21 6328 citiri
Hagi și-a început cariera de antrenor ca selecționer al naționalei. A stat cinci luni pe banca României

România nu a mai participat la un Campionat Mondial de fotbal din 1998, iar blestemul necalificărilor a început cu acea dublă de coșmar împotriva Sloveniei din toamna lui 2001.

Antrenorul echipei naționale era Gică Hagi, iar România a ratat calificarea la Mondialul din Japonia și Coreea de Sud după două meciuri pe care le-a controlat în totalitate. Naționala noastră a pierdut cu 2-1 la Ljubljana și a făcut 1-1 la București.

Deși fusese confirmat în funcție de Mircea Sandu, Gică Hagi a fost dat afară de la națională pe 26 noiembrie 2001, în urmă cu 21 de ani. Fix în acea zi promisese că va participa la o acțiune care urmărea sensibilizarea publicului larg în legătură cu un subiect sensibil, integrarea persoanelor cu HIV în societate.

Își luase angajamentul că se va întâlni cu un copil seropozitiv, dar regretatul jurnalist Andrei Bălan, plecat anul acesta dintre noi, nu credea că Hagi va mai ajunge.

"Era atât de evident că Hagi avea tot dreptul să lipsească de la întâlnirea cu noi. Oricine l-ar fi înțeles, ar fi acceptat absența. Numai Hagi nu", a scris Andrei Bălan în luna februarie pentru Fanatik.

"Nu întârziase nicio secundă, dar se vedea că era afectat. La ședința foto care a urmat, Gică a fost indescriptibil. Nu există cuvinte să poată cuprinde ce a făcut Hagi în acele momente, în acea zi, pentru niște persoane pe care nu le văzuse niciodată. Cu sufletul făcut bucăți, Hagi a zâmbit mereu. L-a mângâiat pe puști de nu știu câte ori, iar puștiul plângea și râdea și dădea din picior și era fericit. Când am depășit un pic emoția momentului, i-am transmis și singura ideea pe care o avusesem cu Alex despre realizarea afișului, acea de a-i lega șireturile puștiului. Hagi nu a clipit și a acceptat pe loc", și-a amintit Andrei Bălan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News