Prințul Harry și Meghan Markle au stat de vorbă cu militarii români la Jocurile militare Invictus de la Haga FOTO

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 15:04
2149 citiri
Prințul Harry și Meghan Markle au stat de vorbă cu militarii români la Jocurile militare Invictus de la Haga FOTO
Prințul Harry dă noroc cu căpitanul echipei României la Jocurile Invictus de la Haga FOTO / Facebook MapN

Prințul Harry și Meghan Markle i-au încurajat pe militarii români prezenți la Jocurile Invictus de la Haga. Este a treia participare a românilor la această competiție militară care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în teatrele de operațiuni.

”Prințul Harry al Marii Britanii și soția sa Meghan i-au vizitat ieri pe militarii răniți care participă la Jocurile Invictus Haga 2022.

Ducii de Sussex au stat de vorbă și cu militarii români din Invictus Games Echipa Romaniei, au zâmbit și i-au încurajat, au făcut cunoștință și cu umorul românesc. 😀

Go Invictus! 🖤💛”, se arată pe pagina de facebook a Ministerului Apărării.

La deschiderea Jocurilor Invictus și-a anunțat prezența și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, va participa.

Pentru militarii români, ediția din acest an, desfășurată în perioada 16 - 22 aprilie, reprezintă cea de-a treia participare, după jocurile organizate la Toronto (2017) și Sydney (2018), la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare.

Echipa care va reprezenta Armata României va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la șapte discipline sportive, dintre care șase individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

Jocurile Invictus susțin o perspectivă de respect și empatie față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică și psihică, se arată într-un comunicat al MapN.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Haga, #jocuri, #militari romani , #Meghan Markle