Hackerii au spart site-ul celui mai important spital din Belarus. Informații medicale despre Lukașenko au devenit publice

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 20:01
8341 citiri
Hackerii au spart site-ul celui mai important spital din Belarus. Informații medicale despre Lukașenko au devenit publice
Toate testele PCR au fost efectuate înainte de întâlnirile dintre Alexander Lukașenko și Vladimir Putin FOTO Twitter

Hackerii dintr-un grup numit United Headquarters of Resistance (USHO) au spart site-ul Centrului Medical al Oficiului Președintelui din Belarus și au furat date, inclusiv date despre testarea coronavirus a lui Alexandru Lukașenko, scrie publicația „Dzerkalo”.

Centrul Medical Clinic Republican al Oficiului Președintelui (RKMC) este o unitate spitalicească pentru conducerea din Belarus. În ajunul Anului Nou, pe site-ul său a apărut un mesaj de la hackeri, cerând eliberarea prizonierilor politici și înlăturarea de la putere a familiei lui Aleksandr Lukașenko.

"Clinica a fost eviscerată. Mulțumesc pentru informații", a spus autorul, care se numea Fidel.

Pe 3 ianuarie, canalul Telegram „ Alice tells” a publicat o arhivă cu documente electronice despre testarea PCR pentru COVID-19 a lui Aleksandr Lukașenko și a fiului său Nikolai. După cum notează „Dzerkalo”, autenticitatea certificatelor este indicată de codurile QR menționate de site-ul RKMC. Documentele sunt întocmite într-o formă standard în limba rusă și engleză, conțin numele medicului, rezultatele analizelor, momentul testării și emiterii rezultatului.

Analiștii au atras atenția asupra faptului că aproape toate testele PCR au fost efectuate înainte de întâlnirile dintre Alexander Lukașenko și Vladimir Putin.

Până în septembrie 2021, a făcut o singură analiză, dar ulterior politicianul din Belarus a trebuit să fie testat de două sau trei ori. Aleksandr și Nikola Lukașenko au primit adesea referințe în același timp cu o precizie de până la un minut.

În unele cazuri, este specificat același timp pentru testare și eliberarea certificatelor, ceea ce este imposibil din punct de vedere fizic, deoarece examinarea probelor durează câteva ore.

"Certificatele de testare ale lui Lukașenka au fost eliberate aleatoriu. Uneori, certificatul a fost eliberat în avans, înainte de ziua testului. Adesea, numerele documentelor sunt amestecate. Din aceasta putem presupune că bărbatul cu mustață, ca întotdeauna, a respectat regulile de la Kremlin, dar nu a trecut testele”.

Înainte de majoritatea întâlnirilor personale dintre Putin și Lukașenko, fiul acestuia din urmă, Nikolai, a făcut și el teste PCR, și se presupune că tatăl său l-a luat cu el.

În iunie, hackerii au spart site-urile a zeci de agenții guvernamentale și ale KGB-ului din Belarus. Gruparea Anonymous susține că în acest fel a pedepsit oficialii și forțele de securitate din Belarus pentru că au ajutat Rusia să atace Ucraina.

Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Dacă Rusia va continua să fie presată de Occident, am putea fi martorii unei apocalipse nucleare, a avertizat joi, 25 aprilie, într-un discurs rostit la Minsk, preşedintele Belarusului,...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#hackeri, #Lukasenko belarus, #spital, #informatii, #medical , #Belarus