Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Frunda: Presuspendarea e un fenomen curent in tarile UE

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 20:31
2194 citiri
Frunda: Presuspendarea e un fenomen curent in tarile UE
Foto: Realitatea Tv

Presuspendarea in cazul unor programe cofinantate prin fondurile structurale ale Uniunii Europene reprezinta un fenomen curent in tarile membre UE, iar problemele care au legatura cu presuspendarea se vor rezolva, insa este posibil ca acest lucru sa nu aiba loc in termenul de doua luni, este de parere senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

"Presuspendarea a existat, e un fenomen curent, are rol de preventie si de corijare a greselilor. Nu inseamna ca s-a falsificat ceva, inseamna ca s-a gresit aplicarea, uneori cu buna-credinta. Si din cele 27 de tari (membre UE - n.r.), nu stiu daca exista doua-trei unde sa nu fi existat o asemenea problema. In foarte multe tari a fost treaba aceasta si de aceea e presuspendarea - ca iti acord un termen pana la care sa rezolvi problema", a declarat senatorul UDMR, sambata, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca "nu e nicio problema" ca Romania nu mai primeste banii din finantarile europene in aceasta perioada, manifestandu-si insa ingrijorarea in alta privinta, si anume in legatura cu posibilitatea ca problemele care au provocat presuspendarea sa poata fi rezolvate in termenul de doua luni.

"Rezolva-ti problema si in luna a treia vin sumele pentru cele doua luni, nu e o problema. Eu am probleme cu cele doua luni, pentru ca e o perioada electorala, iar accentele se pun pe altele. Dar sunt convins ca problemele acestea se vor rezolva - si fac abstractie de partidul care conduce tara. Cred ca fiecare partid care ajunge la guvernare trebuie sa aiba un program clar in acest sens si trebuie sa ajungi la un minim acceptat la nivel national, sub care sa nu scazi, pentru ca sa vina banii in Romania, in interes national, in interes comun. Acesta intr-adevar e interes national", a afirmat Gyorgy Frunda.

Nu in ultimul rand, senatorul UDMR a spus ca problemele care au dus la presuspendarea fondurilor europene s-ar putea rezolva in doua luni in functie de rapiditatea cu care se va forma un nou Guvern, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, adaugand ca luna ianuarie va fi "o luna de foc" in care se va lucra din plin.

Comisia Europeana ne-a oprit finantarea pe trei programe operationale

Rectificare bugetara sambata: Ministrii cauta bani de programele presuspendate de CE

Comisia Europeana a trimis o scrisoare autoritatilor romane, joi, prin care informeaza ca s-a decis "presuspendarea", in mare parte, a trei programe confinantate prin fondurile structurale.

Programele vizate sunt Transport, Regional si Cresterea Competitivitatii Economice, unde sunt probleme legate de achizitiile publice, gestiunea financiara, prevenirea si detectarea fraudelor si conflicte de interese. In total, programele valoarea peste 10 miliarde de euro.

Presuspendarea programelor presupune faptul ca nu se vor mai face plati pana nu se vor lua masuri de remediere a acestor probleme. "Masurile adoptate astazi fac parte dintr-o procedura reglementata de protejare a intereselor financiare ale UE si a modalitatilor de utilizare a banilor contribuabililor. Comisia aplica aceleasi norme si standarde pentru toate statele membre", se arata in comunicatul Comisiei Europene.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Frunda presuspendare fonduri UE, #suspendare fonduri europene, #suspendare fonduri UE, #suspendare finantare europeana, #presuspendare fonduri UE , #UDMR
Comentarii
Poza anti ciumpalaci
anti ciumpalaci
rank 1
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Frunda , un membru USL fara sa recunoasca ...