Frunda: Nu-i mai spuneti ANI, o jigniti pe fiica mea

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 17:33
3452 citiri
Frunda: Nu-i mai spuneti ANI, o jigniti pe fiica mea

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda considera ca declararea ca incompatibili a 4 membri ai Guvernului Ponta de catre Agentia Nationala de Integritate e o "executie politica" in prima zi a campaniei, dar si ca aceasta institutie nu-si merita numele.

"Nu-i mai ziceti ANI, o jigniti pe fiica mea (pe una dintre fiicele lui Frunda o cheama Anna-n.red). E o autoritate administrativa autonoma, nu face parte din puterea judecatoreasca. Potrivit legii, ANI trebuie sa-i invite. Din cate stiu, Agentia nu i-a invitat, ceea ce vrea sa fie o executie politica, in prima zi a campaniei. Momentul ales e un moment politic", a spus Frunda pentru Ziare.com.

"Dupa parerea mea, parlamentarii nu sunt nici mai buni, nici mai rai decat restul societatii. Trebuie dat un exemplu, dar sa tracasezi oamenii, sa-i hartuiesti, nu sunt de acord", a mai comentat el.

Dupa parerea sa, cei 4 membri ai Guvernului gasiti incompatibili - ministrul Transporturilor - Ovidiu Silaghi, al Dialogului Social - Liviu Pop, al Dezvoltarii Regionale - Eduard Hellvig si secretarul general adjunct al Guvernului - Dan Mihalache, nu trebuie sa-si paraseasca functiile, cu exceptia cazului in care instanta confirma constatarea ANI printr-o decizie definitiva si irevocabila.

"Nu ar trebui sa plece. Avem procedura stabilita in situatia de incompatibilitate, dreptul de a ataca in justitie si abia dupa decizia finala ar trebui, eventual, sa plece. Sustinerea ANI e egala cu sustinerea celor impricinati, din punct de vedere juridic", a comentat Frunda.

Legea ANI trebuie modificata

Gyorgy Frunda a admis ca isi doreste o modificare a legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, intrucat e nevoie de o unificare a legislatiei, dar si de eliminare a comisiei de verificare a averilor.

"Legea Agentiei trebuie studiata, trebuie vazut, exista contradictii in diferite legi care au legatura cu ANI, trebuie unificate. Comisia de verificare a averilor trebuie desfiintata - e vorba de jurisprudenta in afara Justitiei", a mai comentat Frunda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Gyorgy Frunda ANI fiica, #Gyorgy Frunda ministri incompatibili, #Gyorgy Frunda modificare lege ANI , #UDMR