Frunda: Daca USL va avea 50%, ne va inchide usa in nas

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 11:25
3181 citiri
Frunda: Daca USL va avea 50%, ne va inchide usa in nas

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda spune ca, in cazul in care USL va avea un scor majoritar la alegeri, va ignora minoritatile, insa daca nu va obtine 50% din voturi "va fi foarte draguta" cu Uniunea.

"In ceea ce priveste aliante post-electorale, istoria din ultimii 20 de ani ai Romaniei ne-a invatat ca se apeleaza la UDMR atunci cand este nevoie de UDMR. N-am fost niciodata in situatia ca sa existe o alianta de peste 50% si sa fie invitat UDMR-ul sa ia parte la aceasta alianta. Daca exista o alianta undeva intre 45% si 50%, atunci alianta respectiva stie ca UDMR-ul este un partener loial, fidel, corect, format din oameni experimentati, buni profesionisti, pe care se poate conta. (...)

Daca USL va avea 50%-51%, sigur nu va apela la noi, daca va avea 48%, cu siguranta va apela la noi, pentru ca stie ca poate avea incredere in noi. (...) Daca vor avea 50%, ne vor inchide usa in nas, daca vor avea 48%, vor fi foarte draguti cu noi", a declarat, la RFI, Gyorgy Frunda.

Cat despre posibilitatea ca UDMR sa nu atinga pragul electoral, senatorul spune ca are aceasta teama.

"Eu imi fac probleme cu prezenta noastra in Parlament. Pe de o parte, vom plati pretul guvernarii. Or omul mediu, cetateanul de rand, simte ca traieste mai prost in 2012 decat a trait in 2008, iar aceasta factura electorala trebuie platita.

Doi: UDMR-ul va avea ca adversari in cadrul comunitatii maghiare partidele domnilor Tokes si Sasz, care deja ataca de foarte multe ori imoral UDMR-ul si neadevarat, iar aceste atacuri vor fi mult mai intetite, mult mai agresive in perioada urmatoare, iar rezultatul va fi ca alegatorul, care pana acum vota UDMR-ul, o parte dintre ei vor fi dezamagiti, scuzati-mi expresia, scarbiti de lupta politica si pur si simplu nu vor merge la alegeri.

Si sa nu uitati ca cel putin 60%-70% din electoratul nostru reprezinta pensionari, pensionarii care au avut cel mai mult de pierdut, de la spital la incalzirea electrica, pe ei ii intereseaza mult mai putin perspectivele viitoare, invatamantul sau celelalte aspecte, asa ca eu imi fac probleme serioase pentru intrarea in Parlament a UDMR-ului", a mai spus Frunda.

Citeste mai mult despre Frunda: Daca USL va avea 50%, ne va inchide usa in nas, daca nu, va fi foarte draguta pe RFI.ro

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Gyorgy Frunda UDMR alegeri, #alegeri parlamentare UDMR USL, #alianta majoritate parlamentara , #UDMR